Εριέττα Κούρκουλου για τον τραγικό θάνατο της 50χρονης μητέρας στη Θεσσαλονίκη: Ένας σκύλος στα λάθος χέρια μπορεί να γίνει δολοφόνος

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση εξέφρασε την άποψή της για το τραγικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη όπου μία 50χρονη δέχτηκε θανατηφόρα επίθεση από σκυλιά και ζητάει συγνώμη που χάθηκε μια γυναίκα – μητέρα δύο παιδιών κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες.

Η άτυχη γυναίκα το μεσημέρι της Κυριακής έκανε δουλειές στον κήπο της όταν δύο σκυλιά διέφυγαν ξαφνικά από την επίβλεψη του 37χρονου ιδιοκτήτη τους, μπήκαν εντός της αυλής της και της επιτέθηκαν προκαλώντας το θάνατό της.

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση μίλησε για την ευθύνη που έχει ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων, ο οποίος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, λέγοντας ότι “ένα ζώο φτιαγμένο για να λατρεύει τον άνθρωπο, κατάφερε ένας ασυνείδητος να τον φτάσει να σκοτώνει”.

Αναλυτικά η ανάρτησή της

«Τώρα είναι αργά να μιλήσουμε… Μια γυναίκα πέθανε με βασανιστικό τρόπο. Όμως όταν λέμε ότι δεν θα έπρεπε να αποκτά ο καθένας έναν σκύλο – ένα ζώο συντροφιάς, μας θεωρούν υπερβολικούς. Όταν περνάμε τους ενδιαφερόμενους από χίλιες διαδικασίες για να υιοθετήσουν έναν σκύλο, μας θεωρούν τρελούς. Γιατί είναι απλά ένας σκύλος. Σωστά;

Απλά ένας σκύλος που στα λάθος χέρια μπορεί να γίνει δολοφόνος. Ένα ζώο φτιαγμένο για να λατρεύει τον άνθρωπο, κατάφερε ένας ασυνείδητος να τον φτάσει να σκοτώνει.
 Γιατί έτσι αποφάσισε να καλύψει το κενό του ανδρισμού του. Γιατί έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Γιατί η υποχρεωτική στείρωση είναι αντισυνταγματική. Γιατί η καταγραφή των ζώων είναι λάθος. Γιατί ακόμα και πολλές φιλοζωικές οργανώσεις χαρίζουν ζώα από εδώ και από εκεί.

Θέλω να πω ένα συγγνώμη για την τραγική κατάσταση αυτής της χώρας σε ότι αφορά την υπεύθυνη κηδεμονία ζώων συντροφιάς. Ένα συγνώμη που χάθηκε έτσι μια γυναίκα – μητέρα δύο παιδιών. Ένα συγγνώμη στα σκυλιά που θα τιμωρηθούν που έκαναν αυτό που τους έμαθε να κάνουν ένας ηλίθιος. Ένας ηλίθιος που είναι βέβαιο ότι δεν θα τιμωρηθεί ποτέ που και που θα προσπαθήσει να δικαιολογηθεί όταν του γίνει μια απλή «σύσταση».

Ένα συγγνώμη γιατί αυτοί που το χρωστούν δεν το λένε ποτέ!».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ