Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης, ο αγαπητός αδεσποτάκος του Ζευγολατιού – Το συγκινητικό «αντίο» των ανθρώπων που τον αγάπησαν

Με έντονο συναίσθημα συγκίνησης, η Μαίρη Μαυρέλου αποχαιρετά τον υπομονετικό σκύλο του Ζευγολατιού Κορινθίας που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 8 ετών το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου.

Ο Γιάννης, ράτσας Πίτμπουλ, βρέθηκε πεταμένος στο Ζευγολατιό. Σύρθηκε σε ένα σπίτι όπου τον τάισαν για δύο μέρες ωστόσο, όπως εξηγεί η κ. Μαυρέλου στο pet-in, δεν ήθελαν να προσφέρουν τίποτε άλλο. Η ζωή του δεν ήταν ποτέ εὐκολη ωστόσο βρέθηκαν στο δρόμο του άνθρωποι που τον βοήθησαν και του έδωσαν αγάπη.

Όταν ειδοποιήθηκε η Χριστίνα Σακελαράκη, εθελόντρια στη Κόρινθο πήγε μαζί με την Μαίρη Μαυρέλου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αγάπης για τα ζώα «Βλάσσης» για να τον περισυλλέξουν.

«Ο σκυλάκος ήταν σε χάλι μαύρο και τον βάλαμε για φιλοξενία στο κατάστημα ζωωτροφών της Γιώτα και του Γιάννη Τσελώνη. Ο φουκαράς ήταν γεμάτος πληγές παντού και αδύνατος», εξηγεί.

Ο Γιάννης Τσελώνης που τον φρόντιζε και τον έτρεχε τόσους μήνες στο γιατρό (Φωτο Μαίρη Μαυρέλου)

Μετά από κτηνιατρική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι ο Γιάννης -όπως τον ονόμασαν- έπασχε από καλαζάρ, ερλιχίωση, δερματικά και νεφρά και του χορήγησαν Milteforan και ο σκύλος συνήλθε. Τότε ξεκίνησαν τις διαδικασίες για υιοθεσία αλλά κανείς δεν τον ήθελε.

Ένα χρόνο μετά τον βρήκαν άλλα δεινά αφού εμφάνισε λέμφωμα, ένας επιθετικό καρκίνος που του προκάλεσε φριχτούς πόνους αλλά ήταν μαχητής.

«Κατέρρεε και συνερχόταν. Υπομονετικός, γαλήνιος. Άντεχε τους πόνους. Έχανε πλέον βάρος. Έζησε με πολύ φροντίδα. Τον βρήκαμε πεθαμένο την Πέμπτη το πρωί», περιγράφει στο pet-in η κ. Μαυρέλου.

Το συγκινητικό «αντίο» στον Γιάννη του Ζευγολατιού

💔R.I P.

Ο Γιάννης του Ζευγολατιού
Μαζεύτηκαν οι φίλοι του όλοι ευλαβικά και τον αποχαιρέτισαν όπως αυτοί ξέρουν
Σιωπηλά…

Παρακολουθούσαν τον Γιάννη Τσελώνη που τον φρόντιζε και τον έτρεχε τόσους μήνες παλεύοντας με καλαζάρ καρκίνο και ό,τι άλλο δεινό τον είχε βρει
Να σκάβει το λάκκο που θα μπει το βασανισμένο του κορμί.
Ο Γιάννης έφυγε με το κεφάλι ψηλά περήφανος έτσι όπως βρέθηκε…
Κανείς δεν άνοιξε μια αυλή να νοιώσει ότι έχει δικούς του γονείς
Είχε μόνο την Παναγιώτα Σπηλιώτη και τον Γιάννη
Είχε και όλους τους αδέσποτους κατατρεγμένους φίλους του που τον αποχαιρέτησαν με κατάνυξη
Είχε κι όλους εμάς που του μιλούσαμε και τον χαϊδεύαμε όταν περνούσαμε από το μαγαζί
Καλό ταξίδι αγόρι μας
Συγχώρεσε το Ζευγολατιό που σε βρήκαμε και ήσουν τόσο ανεπιθύμητος.

Μαίρη Μαυρέλου, Facebook, 6 Ιουλίου 2023

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ