Έφυγε από την ζωή η πυρόπληκτη γάτα που συγκλόνισε με την εικόνα της – Απαρηγόρητοι οι άνθρωποι που την φρόντιζαν

Δυσάρεστα τα νεότερα για την γάτα που διασώθηκε από τις φωτιές και φρόντιζε ο οργανισμός Save a Greek Stray.

Η είδηση για τον Σκίνι, όπως τον βάπτισαν οι εθελοντές, ανακοινώθηκε μέσα από τους λογαριασμούς του οργανισμού στα κοινωνικά δίκτυα σήμερα, Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου.

Ο γάτος έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα από την κορυφή ως τα νύχια των ποδιών του προκαλώντας του αφόρητους πόνους, ιδιαίτερα στα πόδια και στην κοιλιά του, ενώ τα εγκαύματα του προκαλούσαν μεγάλη δυσφορία αφού δυσκολευόταν να ξαπλώσει ή να καθίσει για να ανακουφιστεί.

Όπως πληροφορεί το Save a Greek Stray, το ζωάκι παρουσίασε κακοήθη υποθερμία, του χορηγήθηκε όρος, του έβαλαν θερμοφόρα με την ελπίδα να ανακάμψει, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Ο Σκίνι ήταν πολύ αγαπητός στη γειτονιά. Ήταν ένας αδέσποτος γάτος που είχε καλή ζωή καθώς φιλόζωοι τον υποδέχονταν στις αυλές τους και τα βράδια κοιμόταν στις εισόδους των σπιτιών, τον ταΐζαν και τον φρόντιζαν και έτσι δεν ένιωσε ποτέ μοναξιά ή δυστυχία.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Save a Greek Stray

«Πονέσαμε πολύ για αυτό το ζώο, και προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Έφυγε και αυτός μαζί με το καλοκαίρι, αυτό το φριχτό και τραγικό καλοκαίρι που έκανε στάχτη άπειρα στρέμματα δάσους, άπειρες ζωές, και μαζί με αυτά και το μέλλον μας. Παρουσίασε κακοήθη υποθερμία, του χορηγήθηκε όρος, του βάλαμε θερμοφόρα και ελπίζαμε να ανακάμψει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η μόνη παρηγοριά είναι ότι είχε μια πολύ καλή ζωή, μια ζωή που λίγα αδέσποτα γατιά έχουν, και σε αυτό τουλάχιστον ήταν πολύ τυχερός. Ήταν πολύ αγαπητός στην γειτονιά του, μπαινόβγαινε σε μια δυο αυλές, τα βράδια κοιμόταν στις εισόδους των σπιτιών, δεν κρύωσε, δεν πείνασε και δεν δίψασε ποτέ.

Η φωτιά του τα στέρησε όλα. Γύρισε καμένος και εξαντλημένος στην είσοδο του σπιτιού όπου κοιμόταν και όπου ένιωθε ασφάλεια, και από εκεί ήρθε σε εμάς.

Οι άνθρωποι που τον φρόντιζαν είναι απαρηγόρητοι, και για ένα αδέσποτο γατί, ένα από τα εκατομμύρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, το να έχει ανθρώπους που το αγαπούν τόσο είναι σπάνιο. Το όνομά του ήταν Skinny».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ