Εγκαινιάστηκε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Τρίπολης – Κώστας Τζιούμης: «Ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό έργο»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/9 ο αγιασμός και παρουσίαση στα ΜΜΕ του καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Δήμου Τρίπολης.

Το έργο που ξεκίνησε με την υποβολή της πρότασης του Δήμου Τρίπολη στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι το 2020, ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις το 2021 και το 2023 έτσι ώστε σήμερα ο δήμος να διαθέτει, ίσως, το πιο σύγχρονο δημοτικό καταφύγιο της χώρας μας.

Περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους διαμονής των ζώων, με περιέκτες νερού και φαγητού και επιπρόσθετα πλαστικά σπιτάκια για επιπλέον προστασία.

Επίσης, κλειστό κτίριο που στεγάζει τον χώρο υποδοχής επισκεπτών του καταφυγίου, το γραφείο προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους, ενώ εκεί οργανώθηκε το ιατρείο και το νοσηλευτήριο ζώων.

αδέσποτων
Πρόκειται για το πιο σύγχρονο δημοτικό καταφύγιο της χώρας μας.

Στο ιατρείο θα μπορούν να διενεργηθούν κτηνιατρικές πράξεις και χειρουργεία, μιας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο (εξοπλισμό αναλώσιμα εργαλεία – χειρουργικό τραπέζι και φως, κλίβανος ξηράς αποστείρωσης, υπέρηχος σετ εργαλείων στείρωσης κλπ).

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης δήλωσε: «Η οργάνωση ενός τέτοιου χώρου αποτελεί πρόκληση για κάθε Δήμο και είναι ένα στοίχημα για περισσότερη εξέλιξη. 
Γι’ αυτό και σε συνεργασία με με τοπικά φιλοζωικά σωματεία, αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας (Save a Greek Stray, Zero Stray Academy) οργανώνονται δράσεις για ενημέρωση, περισσότερες στειρώσεις, υιοθεσίες, στήριξη και φροντίδα των αδέσποτων».

Στο βίντεο μιλούν η κυρία Πέπη Ψιμάρνη και ο Κτηνίατρος κ. Μαρίνης Σταθόπουλος.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ