Έκκληση εθελοντών για βοήθεια: 90 άλογα στον Υμηττό χρειάζονται τροφές, φάρμακα και στειρώσεις

Τα άλογα στον Υμηττό χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας και η ΜΚΟ Horses In Need at Ymittos κάνει έκκληση να καλυφθούν οι ανάγκες των ιπποειδών όπως σίτιση, νερό, φάρμακα και στείρωση αλλά και ιδιαίτερη μέριμνα για τα πρόβατα.

Τροφή

Σύμφωνα με τον οργανισμό, αδυνατούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες οι οποίες είναι πολλές αφού πρέπει να φροντίσουν 90 αποστεωμένα άλογα τα οποία ακόμα ζουν χάρη στο μάχιμο έργο των εθελοντών και τις δωρεές ανθρώπων.

Ωστόσο δεν είναι αρκετά καθώς όπως αναφέρει, ο Δήμος Κορωπίου δεν έχει συμβάλει με τροφή για τη σίτιση 90 ιπποειδών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ούτε με 10 μπάλες χόρτου δεν έχει συνδράμει μέχρι στιγμής σε σχέση με την τροφή των αλόγων”.

Νερό

Σύμφωνα με τον οργανισμό, από τις 24/8/23 που πήγαν οι εθελοντές για πρώτη φορά στα σημεία με τα άλογα και ξεκίνησαν αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία, ο δήμος έχει φέρει μία υδροφόρα με νερό τέλος Αυγούστου και με 15 ημέρες καθυστέρηση και 3 κάδους που ζήτησαν για τα σκουπίδια που μαζεύουν με δράση που είχαν οργανώσει.

Την ανάγκη για επιπλέον σκουλικοφάρμακα δεν καλύφθηκαν παρότι είχαν κάποιες δωρεές και όσο αναφορά τις στειρώσεις, η οργάνωση αναφέρει ότι δεν έχουν λάβει υποστήριξη από την Περιφέρεια.

Οι εθελοντές έχουν φροντίσει για την αγορά κάποιων μηχανημάτων, υλικών και εργαλείων με σκοπό να φτιαχτούν πόρτες, περιφράξεις και λοιπές εργασίες, ωστόσο οι ανάγκες μεγαλώνουν ενώ παράλληλα πραγματοποιούν και συντονίζουν εθελοντικές δράσεις για την καθαριότητα.

άλογα
Φωτο Facebook | Help Horses at Ymittos

Τα πρόβατα χρειάζονται κτηνίατρο

Η ΜΚΟ Horses In Need at Ymittos ζητά επίσης από έναν κτηνίατρο να εξετάσει τα πρόβατα καθώς δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις και δεν ξέρει τι χρειάζονται ενώ επιμένουν ότι χρειάζεται στήριξη για τα πολλά ζώα του Υμηττού με πρώτο μέλημα την τροφή για τη σίτισή τους.

άλογα
Φωτο Facebook | Help Horses at Ymittos

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να ενισχύσετε τη δράση της ΜΚΟ Horses In Need at Ymittos, επισκεφτείτε τη σελίδα της στο Facebook.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ