Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης η διάσωση των Ελλήνων του Σουδάν με τα σκυλάκια τους

Ένα ζευγάρι Ελλήνων από την περιοχή του Χαρτούμ, μόλις 1 χλμ από το Πεντάγωνο στην καρδιά των συγκρούσεων, διεσώθη μαζί με τα 7 σκυλιά τους με εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Mετά από τιτάνιες προσπάθειες της Ειδικής Γραμματείας μας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς -που βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού-, της ελληνικής αποστολής, των Ελλήνων κομάντος, του Επίτιμου Πρόξενου στο Σουδάν, του Έλληνα Πρέσβη της Αιγύπτου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, με τη συμβολή επίσης Σουδανού ιερέα της περιοχής. 

Για την οικογένεια αυτή η Ειδικής Γραμματείας μας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ενημερώθηκε την Παρασκευή 21/4 από την δημοσιογράφο κ. Λυδία Ψιλοβίκου. 

Η κατάσταση στο Σουδάν και ιδίως στο Χαρτούμ είναι τραγική. Τόσο το σπίτι της οικογένειας όσο και το όχημά τους είχαν βομβαρδιστεί. Η οικογένεια αρνούνταν κατηγορηματικά να εγκαταλείψει τα ζώα της και οι άνθρωποι ρίσκαραν ακόμη και την ίδια τους την ζωή. Μετά από μία δύσκολη επιχείρηση έχουμε αίσιο τέλος. 

Γιατί για κάποιους συνανθρώπους μας τα ζώα τους αποτελούν αναπόσπαστα μέλη της οικογένειάς τους ακόμη και τις πιο τραγικές στιγμές και η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε ότι τα ζώα αποτελούν μία από τις προτεραιότητές της.


O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επιστρέφοντας από την περιοδεία του σε Καβάλα-Ξάνθη, με στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Σουδάν και τους συνεχάρη για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής τους.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε επίσης με ανθρώπους που απεγκλωβίστηκαν και τους ευχήθηκε να τελειώσει γρήγορα η σύρραξη ώστε να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους.

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με την ασφαλή επιστροφή του C-130 από το Χαρτούμ, η επιχείρηση διάσωσης των Ελλήνων συμπολιτών μας. Θέλω να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις μας για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της σύνθετης επιχείρησης. Σας ευχαριστούμε!» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ