Άλλοι 20 Έλληνες γύρισαν από την κόλαση του Σουδάν μαζί με τα σκυλάκια τους

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σημερα επιχείρηση του C-130 της διοίκησης ειδικού πολέμου μέσα στο Χαρτούμ, για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και ξένων υπηκόων από το Σουδάν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, απομακρύνθηκαν συνολικά 39 άτομα. Συγκεκριμένα, απεγκλωβίστηκαν 20 Έλληνες, 5 Ολλανδοί, ένας Γερμανός, ένας Σέρβος, τέσσερις Ισπανοί, οκτώ Φιλιππινέζοι, καθώς και έξι σκυλιά που ανήκουν σε ζευγάρι Ελλήνων.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο που βρίσκεται 16 χιλιόμετρα έξω από το Χαρτούμ στο οποίο ήδη νωρίτερα είχαν αναπτυχθεί κομάντο από ευρωπαϊκές χώρες.

H ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την επιχείρηση στο Σουδάν

«Απογειώθηκε νωρίτερα σήμερα αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από το Χαρτούμ, στο πλαίσιο επιχείρησης απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν.

Το αεροσκάφος έχει ήδη εισέλθει με ασφάλεια στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, μεταφέροντας 39 άτομα, εκ των οποίων 20 είναι Έλληνες πολίτες και μέλη οικογενειών τους.

Οι λοιποί απεγκλωβισθέντες είναι πολίτες άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς και τρίτων χωρών.

Στην αποστολή συμμετέχει και Έλληνας διπλωματικός υπάλληλος.

Η άφιξη του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα αναμένεται σήμερα το βράδυ.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω επιχείρησης, ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων συμπατριωτών μας και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα».


Πηγή: enikos

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ