Επίσκεψη της συντονίστριας για θέματα φιλοζωίας Δώρας Λοΐζου στο καταφύγιο του Δήμου Τρίπολης

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 η συντονίστρια για θέματα Φιλοζωίας Δώρα Λοΐζου της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού, επισκέφθηκε το Δημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Τρίπολης στην περιοχή της Νεστάνης στην Αρκαδία.

Ένα έργο με προϋπολογισμό 300.000€ που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II του ΥΠΕΣ, υπεγράφη από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, και ολοκληρώθηκε σε δυο φάσεις το 2021 και το 2023, έτσι ώστε σήμερα ο Δήμος Τρίπολης να διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα καταφύγια της χώρας μας.

Η κ. Λοΐζου ξεναγήθηκε στους χώρους του καταφυγίου από τον Αντιδήμαρχο για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων κ. Ιωάννη Παπαδάτο ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την κτηνίατρο της δομής κ. Αναστασία Θεοδωρακόπουλου και την ομάδα εθελοντών του Save a Greek Stray, που έχουν αναλάβει το συντονισμό των εθελοντών και τις αρμοδιότητες τους.

Η Δώρα Λοΐζου με τον αντιδήμαρχο για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων κ. Ιωάννη Παπαδάτο

Το παρών στην ξενάγηση έδωσε και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης κ. Γιώργος Μποροβήλος, επισημαίνοντας τη στήριξη και το ενδιαφέρον του για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Το ενδιαίτημα περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους διαμονής των ζώων εξοπλισμένα με ταΐστρες – ποτίστρες και επιπρόσθετα σπιτάκια για επιπλέον προστασία, χώρο υποδοχής επισκεπτών, ιατρείο ζώων, γραφείο προσωπικού και αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης διαθέτουν όχημα για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων.

Η επίσκεψη έκλεισε με την συνάντηση της συντονίστρια μας και τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη ο οποίος τόνισε πως η σωστή διαχείριση αδέσποτων ζώων αποτελεί ένα στοίχημα για περισσότερη εξέλιξη και δήλωσε την πρόθεση του μέσα από συνεργασίες να οργανώνονται δράσεις για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, υιοθεσία, στήριξη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Τρίπολης προσπαθεί για την αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων ζώων και είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε δήμους να προσπαθούν, με αρωγό τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ