Συνεργασία Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωους

Με στόχο την υποστήριξη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Δημοσθένης Σταματάτος, δημοτικοί σύμβουλοι- μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ  και εθελοντές φιλόζωοι.

φιλοζωικά

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φιλοζωικών σωματείων είναι κρίσιμη για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τα ζώα καθώς και για την προώθηση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης. Ήδη ο Δήμος θα δωρίσει 25 σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νόμιμου καταφυγίου όπου την ευθύνη της λειτουργίας του θα έχει ο Δήμος. Στα σχέδια μας είναι και η δημιουργία ενός δημοτικού κτηνιατρικού χώρου στειρώσεων και φιλοξενίας γατιών».

φιλοζωικά

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η πιθανή επέκταση ωραρίου λειτουργίας του ΔΙΚΕΠΑΖ όλο το 24ωρο για περιπτώσεις ατυχημάτων σκύλων καθώς και η εκπαίδευση και πιστοποίηση υπαλλήλων που θα είναι υπεύθυνοι για την περισυλλογή ζώων.

Στο τέλος ο Δήμαρχος της πόλης επιδοκίμασε τις προσπάθειες των φιλοζωικών σωματείων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και συμφώνησε αυτή η συνάντηση με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων να πραγματοποιείται κάθε δυο μήνες με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων ευζωίας των τετράποδων φίλων μας.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ