Επιστολή επώνυμων Ελλήνων και Φορέων προς τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Εκατό επώνυμοι Έλληνες και 80 Φιλοζωικοί Φορείς, ζητούν Δραστικά Μέτρα και συνυπογράφουν την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον «Νέμεσις» προς το νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Μαυρόπουλο.

Η επιστολή κοινοποιείται και στον Άρειο Πάγο και στον Υπαρχηγό κ. Δούβαλη.

Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα της επιστολής καθώς και τις υπογραφές.

«Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

Αυτή η επιστολή απευθύνεται σε σας και ζητάμε πρωτίστως να απασχολήσει εσάς, λόγω της μεγάλης σοβαρότητας των απόψεων και των προτάσεων που καταγράφονται σ’ αυτήν.
Σε πρόσφατη συνάντησή μας με τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για πολλοστή φορά βάλαμε τα ίδια και τα ίδια θέματα, που επί πολλά χρόνια αναφέρουμε στις συναντήσεις αυτές, αφού ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει δραστικά στην καθημερινότητα των πολιτών και των φιλοζωικών φορέων τους στις επαφές τους με τα αστυνομικά τμήματα σε όλη την επικράτεια για τις υποθέσεις που αφορούν τα ζώα.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετηθήκαμε στα παρακάτω ζητήματα:

1. Επισημάναμε, ότι το περιεχόμενο της πρόσφατης ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. μετά το τελευταίο μπαράζ κακοποιήσεων, καταδεικνύει, ότι πόρρω απέχει η εικόνα που έχουν τα ηγετικά κλιμάκια για το τι συμβαίνει στη πραγματικότητα και αυτό καθόλου δεν βοηθά στη λήψη των σωστών αποφάσεων για το τι μέτρα πρέπει να ληφθούν.

Τονίσαμε με παραδείγματα τη συνεχιζόμενη χρόνια τώρα αδιαφορία τους, την υποτιμητική στάση τους απέναντι στους πολίτες- εθελοντές, τις μεγάλες καθυστερήσεις τους στο να “τρέξουν” καταγγελλόμενα περιστατικά ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων, την απαράδεκτη άγνοια την νομοθεσίας, κλπ.

Θα σταθούμε όμως ιδιαίτερα και σας παρακαλούμε για την προσοχή σας σε δυο πολύ σημαντικά θέματα.

α. Παστούρωμα ζώων

Παστούρωμα ζώων, όπως ονομάζεται το δέσιμο των ποδιών μεταξύ τους ή των ποδιών και κεφαλιού των παραγωγικών ζώων, αλλά και των ιπποειδών, ώστε να μην μπορούν να περπατήσουν.

Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Νότια Πελοπόννησος είναι γεμάτες από παστουρωμένα ζώα, χωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως, ως υποχρεούνται.
Αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέχρις όλα τα ζώα να ελευθερωθούν και να τελειώνει ο βασανισμός τους, που απαγορεύεται και από το νόμο 4830/2

β. Γαϊδουράκια ταξί Σαντορίνης

Μια περίπτωση που έχει ξεσηκώσει και συνεχίζει να ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών παγκόσμια, Σελ. 1 από 5 με τους αστυνομικούς να μην κάνουν τίποτα για το κομμάτι, που τους αφορά, τις συνθήκες δηλαδή που ζουν και εργάζονται τα ζώα αυτά παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Στη κατηγορία αυτή υπάγονται και οι άμαξες σε περιοχές όπως η Ύδρα, Σπέτσες, Χανιά κλπ, με τα άλογα να υποφέρουν από τις καιρικές συνθήκες και τις πολλές ώρες “εργασίας”.
Φυσικά το Κύριο Αίτημα μας προς τη Πολιτεία είναι η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των γαϊδουριών ταξί. Είμαστε στο 2023 και στην Ευρώπη και όχι αιώνες πίσω.

γ. Παθητική κακοποίηση ζώου

Σε ποσοστό συντριπτικό αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί όταν μεταβαίνουν να ελέγξουν περιπτώσεις παθητικής κακοποίησης ζώου, είναι αν έχει τσιπ και τίποτα άλλο. Αυτό οφείλεται είτε σε άγνοια του Νόμου για τις συνθήκες Ευζωίας του ζώου, είτε στο ότι κάνουν αγγαρεία, ή και στα δύο μαζί. Τέλος θα πρέπει να εκλείψει παντελώς από τη φρασεολογία όλων των αστυνομικών η συνήθης φράση: «με τα ζώα θα ασχολούμαστε τώρα» ή «έχουμε σπουδαιότερα πράγματα να κάνουμε» κι ας κάθονται εκείνη τη στιγμή. Τέλος στο θέμα αυτό θα πρέπει οι αστυνομικοί να μας θεωρούν συμμάχους στο περιορισμό του εγκλήματος και όχι αντιπάλους τους και να μην παίρνουν ύφος 100 καρδιναλίων κάνοντας πολλές φορές κατάχρηση εξουσίας.

2. Καταδείξαμε την αναποτελεσματικότητα και την ανεπάρκεια του “εκπαιδευτικού” προγράμματος, που έχει υιοθετήσει η ΕΛ.ΑΣ. από μια ΜΚΟ, που καμία απολύτως αλλαγή δεν επέφερε ένα χρόνο τώρα, ούτε πρόκειται να επιφέρει στη πράξη και τονίσαμε τις θέσεις και προτάσεις της Ομοσπονδίας, για το πώς πρέπει να είναι ένα σοβαρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ποια η θεματολογία του και ποιοι οι Διδάσκοντες.

Ενδεικτικά ως θεματολογία αναφέρουμε μαθήματα για:

  • Περιβαλλοντική Ηθική και Οικολογία
  • Το νομικό καθεστώς των ζώων υπό το πρίσμα του Εθνικού και Ενωσιακού Δικαίου.
  • Ζώα ενδημικά – Άγριας ζωής.
  • Προστασία Περιβάλλοντος – Πράσινη Εγκληματολογία.
  • Παραγωγικά – Οικόσιτα ζώα.
  • Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους.
  • Μη άστεγα – άστεγα ζώα συντροφιάς. Δικαιώματα – υποχρεώσεις

Η συνάφεια ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων, την ενδοοικογενειακή ή άλλη μορφή διαπροσωπικής βίας και εγκληματικότητας.

Οι διδάσκοντες θα πρέπει να είναι επιστήμονες κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ή πτυχίου στην ηθική, το δίκαιο και την ευζωία των ζώων.

3. Μιλήσαμε για ακόμη μια φορά για την αδήριτη ανάγκη δημιουργίας Αστυνομίας Ζώων, που δεν έχει καμία σχέση βέβαια με το τμήμα προστασίας ζώων, που έχει δημιουργηθεί στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. Τα ζώα κακοποιούνται συστηματικά από άκρο σε άκρο της Ελλάδας με πρωτοφανή συχνότητα και αγριότητα.

Απαιτείται ειδικό σώμα σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση με αποκλειστική αρμοδιότητα τον συνεχή έλεγχο τήρησης της νομοθεσίας και τις υποθέσεις κακοποίησης αυτών. Συνημμένη η αναλυτική πρόταση μας.

4. Ζητήσαμε την άμεση έκδοση επεξηγηματικής εγκυκλίου για το γεγονός, ότι οι αστυνομικοί εκτός από τον έλεγχο της σήμανσης, υποχρεωτικά και βάσει νόμου, πρέπει να κάνουν και έλεγχο της καταχώρησης και ταυτοποίησης του τσιπ με το όνομα του κηδεμόνα του ζώου και να επιβάλλουν αναλόγως και τα διοικητικά πρόστιμα.
Σελ. 2 από 5 – ΔΝΕΜ 1026

5. Ζητάμε επίσης να παρέμβετε προς τα αρμόδια υπουργεία ΥΠΕΣ και Προστασίας του Πολίτη ζητώντας στον έλεγχο που γίνεται άπο τους αστυνομικούς να καταγράφεται και το όνομα του κτηνιάτρου που σκόπιμα δεν προχώρησε στην καταχώρηση και να παραδίδεται στο ΥΠΕΣ ανά τρίμηνο η κατάσταση με τα ονόματα τους καθώς και στο Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, στις ευθύνες του οποίου επίσης αναφερθήκαμε.

6. Καταδείξαμε την αναγκαιότητα της λήψης συγκεκριμένων μέτρων στην Αντεγκληματική Πολιτική της ΕΛ.ΑΣ. για τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων, που χρόνια επίσης το θέτουμε ως πρόταση χωρίς αποτέλεσμα, ώστε να κρίνονται υποχρεωτικά οι αστυνομικοί με βάση και τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα τους, πάνω σε συγκεκριμένα όμως στοιχεία και όχι γενικά και αόριστα εν είδει έκθεσης ιδεών.

Όσο τα παραπάνω δεν αντιμετωπίζονται με τη σοβαρότητα που τους αναλογεί από το Κράτος, η κατάσταση θα παραμένει απελπιστικά η ίδια για τα ζώα, τους εθελοντές και την ίδια τη χώρα μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ και αναμένουμε να μας ορίσετε ημερομηνία συνάντησης αντιπροσωπείας από τους παρακάτω μαζί σας, ώστε από κοντά να σας εκθέσουμε και τεκμηριώσουμε τις απόψεις και τις θέσεις μας.»

Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ
για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι


Συνυπογράφουν

∙ Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία ∙ Πανελλήνια Ένωση Κατά Της Κακοποίησης Των Ζώων ∙ Οι 80 σύλλογοι των 3 παραπάνω φορέων. ∙ Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών. ∙ Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι – Γαιδουροχώρα ∙ Vegan Life NGO ∙ LiberAnimal ∙ Dream Team ∙ Dreamdancers ∙ Liber Life Rhodos
∙ ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ∙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ OPEΝ ∙ ΤΑΝΙΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ∙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ∙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ∙ ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ BAΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΡΑΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΑΠΑΜΟΣΧΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΙΔΡΥΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ ΓΑΙΔΟΥΡΟΧΩΡΑ ∙ ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΑΘΜΟΣ. ∙ ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΥΡΩ ΛΟΥΠΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΚΡΑΤΕΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ∙ ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΦΑΙΗ ΞΥΛΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΤΖΟΥΣ ΕΥΕΙΔΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΝΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΓΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΑΝΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΥΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΛΑΣΠΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ∙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΝΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΛΚΜΗΝΗ ∙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ∙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΕΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ∙ ΑΣΤΕΡΟΠΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ∙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ ∙ ΜΑΡΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ∙ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ∙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ∙ ΑΓΛΑΙΑ ΠΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ∙ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΧΑΡΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ ΦΑΙΗ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΥ ΠΕΠΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ ΝΤΑΙΖΗ ΛΕΜΠΕΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ∙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΡΟΥΤΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ∙ ΜΑΡΚΕΛΑ ΚΑΖΑΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΕΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ∙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΝΤΖΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ∙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ∙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΚΟΒΑΛΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ∙ ΜΕΛΙΝΑΤΣΑΜΠΑΝΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ∙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ ∙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ∙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ∙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ∙ ΑΝΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ∙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΙΣΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΙΒΑΤΣΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΜΠΑΛΤΑ ΕΙΡΗΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΝΕΡΙΝΑ ΖΑΡΠΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ ∙ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ ∙ ΕΥΗ ΦΙΑΜΕΓΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ∙ ΣΟΦΙΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ∙ ΕΥΑ ΔΑΕΛΛΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΛΑΛΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΟΜΟΤΙΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΚΠΑ ∙ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ∙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΒΑΚΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΠΑΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΜΑΝΤΩ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ∙ ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΒΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ MAIΡΗ ΣΤΑΥΡΑΚΕΛΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΛΟΥΚΙΑ ΠΙΣΤΙΟΛΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΛΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ ΝΤΕΛΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ – ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ∙ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ – ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ∙ ΠΑΝΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ – ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΒΗ – ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ∙ ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΣΑΠΟΓΛΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ –ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ ∙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ ∙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΚΑΣ – ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ∙ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΔΑΜΗΣ- ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ∙ ΣΠΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ∙ ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤHΣ BOOKSOF ∙ STYLEPETER TAMAS ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ BOOKS OF STYLEΡΟΖΑ ∙ ΚΑΛΟΥΔΗ- ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ –ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ ∙ ΛΥΔΙΑ ΨΙΛΟΒΙΚΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ∙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ – ΔΗΜΟΣ. ΣΧΕΣΕΙΣ ∙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΟΥΒΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ∙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ –ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ∙ ΜΑΡΙΛΥ ΓΟΥΛΑΚΟΥ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ∙ ΜΑΡΙΑ ΡΙΓΑΤΟΥ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ∙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ∙ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ