Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Αδέσποτα & Δεσποζόμενα Ζώα Συντροφιάς-Ν. 4830/2021”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση του Τμήματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σαλαμίνας με θέμα: “Αδέσποτα & Δεσποζόμενα Ζώα Συντροφιάς-Ν. 4830/2021“.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν διακεκριμένοι ομιλητές, ενημερώνοντας τους πολίτες σε θέματα που μας απασχολούν καθημερινά.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τους πολύτιμους συνεργάτες τους, τους κτηνιάτρους του νησιού, τους φιλοζωους εθελοντές οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους αλλά και το παλαιότερο Φιλοζωικό Σωματείο του νησιού ΖΟ.Ε.Σ, κατάφεραν μέσα σε τρία χρόνια περίπου να πραγματοποιηθούν πολλές δράσεις.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έδωσε το παρόν μετά από πρόσκληση στην φιλοζωική ημερίδα. Την ημερίδα παρακολούθησε με ενδιαφέρον μεγάλος αριθμός πολιτών, με συμμετοχή άνω των 250 ατόμων στην αίθουσα, καθώς πρόκειται για ένα δήμο με αυξημένο αριθμό αδέσποτων ζώων αφού οι εγκαταλείψεις στο νησί είναι πολλές, λόγω της εγγύτητας με τον Πειραιά.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με το πλήθος των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος με την πενταμελή επιτροπή, τη συμβολή του φιλοζωικού σωματείου ΖΟ.Ε.Σ. και των κτηνιάτρων του νησιού φαίνεται πως διαχειρίζεται το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εκπροσώπησε η κ. Χριστίνα Νομικού, ειδική γραμματέας και υπεύθυνη του τομέα παιδείας.

Στο τέλος των ομιλιών, βραβεύτηκαν και οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, οι πολύτιμοι συνεργάτες του δήμου, οι κτηνίατροι του νησιού για το έργο που διαχρονικά εχουν προσφέρει στα αδέσποτα ζώα του νησιού μας.

Η υπεύθυνη για τη διαχείριση των αδέσποτων του δήμου Σαλαμίνας Ελπίδα Νουφράκη ευχαριστεί από καρδιάς, τον Αστυνομικό Διευθυντή Διεύθυνσης Ηρακλείου κ. Χρυσάκη Νικόλαο, την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου ΖΟΕΣ κ. Ζόμπολα Νάντια, τον Διοικητή του Α.Τ Σαλαμίνας κ. Σιδηρόπουλο Σταύρο, την κτηνίατρο της πενταμελούς Επιτροπής κ. Γρεβεντοπούλου Ελευθερία, τη διευθύντρια της Zero Stray Pawject κ. Σταματάκου Σταματίνα και την Γραμματέα την κ. Νομικού Χριστίνα.

Τέλος, ευχαριστεί πολύ το pet shop 4PETLife και την κ. Κουκλινού Παναγιώτα για την προσφορά της στην είσοδο του Δημαρχείου, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής. 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ