Εξαιρετικές και “προφητικές” οι δύο Ημερίδες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις σε συνεργασία με το Δήμο Βύρωνα και τους Πράσινους-Οικολογία

Δύο Ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στις 27 και 28 Απριλίου από τη Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το αντι-Κυνήγι «Νέμεσις» σε συνεργασία και σύμπραξη, η μεν πρώτη με τους Πράσινους-Οικολογία, η δε δεύτερη με το Δήμο Βύρωνα και το τμήμα Αστικής Πανίδας.

Το θέμα της πρώτης εκδήλωσης ήταν: «Η αναγκαιότητα για μια νέα προσέγγιση του κυνηγιού στη βάση της προστασίας και της ισορροπίας των ενδιαιτημάτων και της βιοποικιλότητας», της δε δεύτερης: «Ανάπτυξη, Ηθική Περιβάλλοντος και Προστασίας των Ζώων, τα Ζώα ως Δάσκαλοι αναδεικνύουν την ανθρωπιά μας».

Η επιστημονική ημερίδα για το κυνήγι, οι πρωτοποριακές αλλά ταυτόχρονα και απολύτως εφαρμοστέες προτάσεις και οι ομιλίες κέρδισαν, ενθουσίασαν και προβλημάτισαν τον κόσμο, που την παρακολούθησε ζωντανά, είτε μέσα στην αίθουσα είτε σε ζωντανή αναμετάδοση από το YouTube.

Παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρησης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ Δρ Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, που εκπροσώπησε τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ Λ. Αυγενάκη, η αντπεριφερειάρχης Αττικής του τομέα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δήμητρα Αγγελάκη, η Κατερίνα Λουκάκη, κτηνίατρος εκ μέρους του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έχουν υπαχθεί και τα δικαιώματα των Ζώων, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ Ηλίας Παπαθεοδώρου, και ο συμπρόεδρος του κόμματος Πράσινοι-Οικολογία Ηλίας Γιαννίρης.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των εκπροσώπων, κυβερνητικών και μη, ήταν η αμεσότητα του λόγου τους, χωρίς τη χρήση “ξύλινης” γλώσσας, ενώ όλοι δήλωσαν ότι προβληματίστηκαν από τις θέσεις που ακούστηκαν, τις παρακολούθησαν δε με έκδηλο ενδιαφέρον.

Η επιστημονική ημερίδα για το κυνήγι και οι ομιλίες κέρδισαν, ενθουσίασαν και προβλημάτισαν τον κόσμο

Ιδιαίτερα συγκινητική για όλους ήταν η ανάγνωση με την επιβλητική φωνή του Αργύρη Παυλίδη, αποσπάσματος από το διήγημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη “Το τελευταίο μου κυνήγι”.

Συντονίστρια της όλης εκδήλωσης η αισθαντική ηθοποιός Βέρα Κανελλοπούλου.

Άψογη, χρηστική, με ομιλίες που άγγιζαν τόσο τα σύνθετα και άλυτα θέματα των άστεγων ζώων, όσο και το ζήτημα της ηθικής στάσης απέναντι σ’ αυτά, ήταν η δεύτερη ημερίδα σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βύρωνα, ενός Δήμου που πρωτοπορούσε και πρωτοπορεί στη διαχείριση των θεμάτων των άστεγων ζώων και θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για πολλούς άλλους Δήμους της χώρας.

Στην εκδήλωση, που ψυχή της ήταν η Σούλα Παπαιωάννου, υπεύθυνη του Τμήματος αστικής πανίδας του Δήμου, και ο εξαιρετικός εντεταλμένος Σύμβουλος για τα ζώα Νίκος Δεληγιάννης, παρευρέθηκε και προλόγισε ο νέος Δήμαρχος Αλέξης Σωτηρόπουλος, η εντεταλμένη για την αστική πανίδα αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ρίτα Μωραιτάκη και ο εντεταλμένος αντπεριφερειάρχης αθλητικών υποδομών Χρήστος Γώγος.

Από τους δύο αντιπεριφεριάρχες η Ομοσπονδία ζήτησε να συνδράμουν στη συμπερίληψη στο 112, μηνύματος για τη μη εγκατάλειψη ζώων σε περιπτώσεις καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ.
Συντονίστρια της Ημερίδας η δημοσιογράφος Ελένη Ηλιοπούλου, δημιουργός του ιστότπου zoosos.gr.

Στο θεσμικό πλαίσιο του 4830/21, μέσα από δικαστικές αποφάσεις υπέρ των ζώων, που πέτυχε η ίδια και αποτελούν πλέον δεδικασμένο, αναφέρθηκε η δικηγόρος Nίκη Τηλιακού.

Η «Νέμεσις» συμμετείχε στην όλη συζήτηση και στο προβληματισμό με τρεις ομιλίες της.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ