Γιατί μας αφορά όλους η κακοποίηση των ζώων; Ένα διήμερο σεμινάριο για εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς από την Zero Stray Pawject

Διοργανώνεται διήμερο σεμινάριο αποκλειστικά για εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς από την Zero Stray Pawject, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη συνδρομή του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και με τη συμμετοχή της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για δικαστές και εισαγγελείς όσον αφορά το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων, τη σύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση παιδιών αλλά ακόμη και το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Η κακοποίηση των ζώων αποτελεί την πρώτη ένδειξη σε ένα δυσλειτουργικό περιβάλλον. Η δίωξή της θα συνδεθεί με μια ασφαλέστερη κοινωνία για όλους.

Η Ελλάδα είναι από μία από τις ελάχιστες χώρες που κατέστησαν τον βασανισμό και την φόνευση ζώου ως κακούργημα. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της δίωξης της ενεργητικής ή ακόμη και της παθητικής κακοποίησης των ζώων θα ωφελήσει συνολικά την ελληνική την κοινωνία. Οι αναφορές τέτοιων περιστατικών αυξάνονται ραγδαία με τους ειδικούς να μιλούν για τον σκοτεινό αριθμό εγκληματικότητας και την κορυφή του παγόβουνου.

Περισσότεροι από 13 ομιλητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα προβούν σε σχετικές τοποθετήσεις.

Το διήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2024. Συντονίστρια του σεμιναρίου είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου.

Το σεμινάριο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη Zero Stray Pawject και το Battersea, μια κορυφαία φιλανθρωπική οργάνωση για την ευζωία των ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ