Φάλαινα κολυμπάει δίπλα σε κωπηλάτη – Εντυπωσιακά πλάνα (Βίντεο)

Εντυπωσιακές στιγμές καταγράφηκαν σε βίντεο από drone, στο οποίο φαίνεται μια φάλαινα να κολυμπάει δίπλα σε έναν κωπηλάτη.

Κρίνοντας από τα όσα διακρίνονται στο βίντεο, ο συγκεκριμένος άνθρωπος πιθανότατα αρχικά δεν είχε αντιληφθεί ότι η μεγάπτερη φάλαινα κολυμπούσε δίπλα -κι αργότερα παράλληλα- στη διαδρομή που διέγραφε με το κανό του, μέχρι τη στιγμή που εκείνη ξεπρόβαλε στιγμιαία από το νερό και λογικά έγινε αντιληπτή, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ενδείξεις άγχους ή φόβου από την πλευρά του κωπηλάτη.

Τα πλάνα «τραβήχτηκαν» σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή και προέρχονται από την παραλία Μπόντι στην Αυστραλία. Πρόκειται, φυσικά, για μια ιδιαίτερη σκηνή που δεν συναντάμε συχνά.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας μετανάστευσης των φαλαινών, έως και 50.000 φάλαινες αναμένεται να περάσουν από την ανατολική ακτή της Αυστραλίας, έχοντας ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Ανταρκτική και κατευθυνόμενες προς τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο (Great Barrier Reef).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία έχει αφαιρέσει τις φάλαινες από τη λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, έπειτα από αύξηση του πληθυσμού τους, ο οποίος μετρούσε κάποτε 1.500 άτομα, ενώ σήμερα ανέρχεται περίπου σε 40.000.



Με πληροφορίες από Guardian

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ