Η ΠΦΠΟ για την υπόθεση του σκύλου στη Ζάκυνθο

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία από χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου, με εθελόντριες του «Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων» καθώς και με την Αστυνομία, μέσω του μέλους του ΔΣ της ΠΦΠΟ Αλεξάνδρας Δημοπούλου, αλλά και της δικηγόρου της Ομοσπονδίας, Ελένης Αρβανίτη.

Στην αστυνομία, αμέσως μετά την επικοινωνία τους με την ΠΦΠΟ, κατάλαβαν πως πρόκειται για σοβαρή παρανομία που απαιτεί μεγάλη εγρήγορση και που δεν μπορεί να περιμένει για επόμενη μέρα, ενώ υπήρξε εξαιρετική συνεργασία.

Δέχτηκαν με ευγένεια απαραίτητες διευκρινήσεις για άρθρα του Ν. 4830/21, προκειμένου να κινηθεί άμεσα η διαδικασία, να μη χαθεί χρόνος, να μεταφερθεί ο τραυματισμένος σκύλος σε κτηνίατρο και να παραδοθεί στην εξαιρετική και μάχιμη εθελόντρια Θεοδώρα Λημναίου για τη φροντίδα και προστασία του, την οποία η ΠΦΠΟ συνεχάρη για την αγωνιώδη προσπάθειά της και την αφοσίωσή της στον σκοπό, καθώς εκτός των άλλων πέρασε πολλές ώρες σε αναμονή στο ΑΤ και στη συνέχεια για τη μεταφορά του ζώου στον κτηνίατρο, συνοδεία της Αστυνομίας, και από εκεί τελικά στο σπίτι της όπου τον περιθάλπει.

Συγχαίρει, επίσης, όλους τους εθελοντές του «Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων», που μάχονται σε έναν τόπο τόσο δύσκολο για τα ζώα, με τεράστια εμπόδια, ακόμα και στο να ανευρεθεί κτηνίατρος σε επείγουσες περιπτώσεις, όπως μας εξήγησαν.

Το ζώο σώθηκε και τώρα απολαμβάνει την αγάπη και τη φροντίδα στην οικία της εθελόντριας.

Ο δράστης μετά τη χθεσινή σύλληψή του πέρασε σήμερα από τη διαδικασία ανάκρισης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ έχει βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Η Ομοσπονδία καταθέτει αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής για την υπεράσπιση του ζώου, μέσω της δικηγόρου μας Έλενας Αρβανίτη, και εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στην Έλενα Δέδε δικηγόρο και ιδρύτρια Dogs’ Voice καθώς στηρίζει και καλύπτει τα δικαστικά έξοδα και τα οδοιπορικά της δικηγόρου μας, μέσω της καινούργιας δράσης «Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος».

Είναι γνωστό ότι η δικηγόρος Έλενα Αρβανίτη δεν λαμβάνει αμοιβή από την Ομοσπονδία μας για τις υπηρεσίες που προσφέρει σε δίκες για την υπεράσπιση των ζώων, ωστόσο τα παράβολα είναι ήδη υψηλά, κάτι που πάντα δυσκολεύει τους εθελοντές καθώς οι δίκες για κακοποιήσεις είναι δυστυχώς συχνές.

Για μια ακόμα φορά η ΠΦΠΟ δίνει το μήνυμα της ενότητας, συνεργασίας, και αλληλεγγύης προκειμένου να περάσουμε στην πρόοδο και να καταφέρουμε στη χώρα μας κάθε ένα ζωντανό πλάσμα να έχει την ευζωία και σεβασμό που δικαιούται.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ