Καιρός: Έως τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία με λίγες νεφώσεις – Αναλυτική πρόγνωση

Όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Άνοδος της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια. Βόρειο ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αναλυτικά

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32, στην Ήπειρο από 18 έως 32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 33-34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 33-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 31-32 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Αιγαίο-Ιόνιο

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ