Νεκρά ζώα στο δρόμο – Ο Δήμος Ναυπλιέων δεν διαθέτει προσωπικό για περισυλλογή νεκρών ζώων το απόγευμα

Μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα ως προς την διαχείριση των αδέσποτων ζώων βρίσκεται η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου, εξαιτίας της έλλειψη δυνατότητας περισυλλογής νεκρών ζὠων από διερχόμενα αυτοκίνητα που κείτονται στους δρόμους αλλά και για όλα τα υπόλοιπα αδέσποτα ζωάκια που μπορεί να χρειαστούν περίθαλψη.

Αφορμή στάθηκε όταν τη Δευτέρα 19/6 συμπολίτες βρήκαν ένα νεκρό γατάκι σε στενό δρόμου, πιθανότατα χτυπημένο από αυτοκίνητο, και όπως αναφέρει η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου, για τους κατοίκους δεν αποτελεί άγνωστο θέαμα καθώς αρκετά ζώα τραυματίζονται θανάσιμα από διερχόμενα οχήματα – κυρίως αυτοκίνητα και φορτηγά.

«Δεν αποτελεί πρωτόγνωρο θέαμα αυτό για εμάς, δυστυχώς έχει καταντήσει πλέον, και μετά λύπης μας το λέμε αυτό, ρουτίνα», αναφέρει η φιλοζωική.

Το ζήτημα των νεκρών ζώων στους δρόμους είναι αρκετά πιο σοβαρό καθώς σύμφωνα με την Φιλοζωική ο Δήμος Ναυπλιέων δεν διαθέτει αριθμό τηλεφώνου για την υπηρεσία της καθαριότητας και ειδικά κατά τις απογευματινές ώρες με υπάλληλο που θα εξυπηρετεί ώστε να μπορούν να ενημερώσουν για ένα ζωάκι που έχει βρεθεί σκοτωμένο εντός του αστικού ιστού που είναι για την περισυλλογή και ταφή, μία διαδικασία που ευθύνη έχει αποκλειστικά ο Δήμος.

«Αν ένα ζωάκι, σκυλί ή γατί σκοτωθεί από τον οποιονδήποτε τρόπο, όπως για παράδειγμα όχημα που το χτύπησε ή φόλα, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να το απομακρύνει άμεσα από τον δρόμο», τονίζει η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου η οποία μάλιστα εξηγεί και τους λόγους απομάκρυνσης τους από το δρόμο:

«Πρώτον γιατί αποτελεί άσχημο θέμα για όποιον το δει και ειδικά αν το αντικρίσει το θέαμα αυτό ένα μικρό παιδί, δεν φανταζόμαστε καν το τραύμα που είναι πιθανό να του αφήσει το θέαμα ενός νεκρού σκυλιού και ειδικά από φόλα στον δρόμο.

»Δεύτερον γιατί πολύ απλά όταν αρχίσει και αποσυντίθεται οι ουσίες που αρχίζει τότε πλέον να εκπέμπει το άψυχο κορμί ενός νεκρού ζώου είναι όπως γνωρίζουμε και εμείς πολύ τοξικές για τον άνθρωπο με ότι αυτό συνεπάγεται για όποιον αυτές τις ουσίες έρθει σε επαφή μαζί τους χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας και τις εισπνεύσει.

»Επιπλέον, αν πρόκειται για κάποιο μεγαλόσωμο ζώο μπορεί να προκληθεί και κάποιο σοβαρό ατύχημα από την προσπάθεια των οδηγών να αποφύγουν να πατήσουν επάνω στο πτώμα του άτυχου αυτού νεκρού ζώου».

Δεν είναι ωστόσο μόνο τα νεκρά ζώα που χρήζουν άμεσης περισυλλογής για ταφή σε απογευματινές ώρες, αναφέρει η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου, αλλά και όλα τα υπόλοιπα αδεσποτάκια που μπορεί να χρειαστούν περίθαλψη και δεν θα την έχουν “γιατί ο Δήμος προφανώς δεν έχει προβλέψει για αυτό κατά τις απογευματινές ώρες”.

«Για όλα αυτά τα παραπάνω καλούμε άμεσα τον Δήμο Ναυπλίου να πάρει άμεσα μέτρα έτσι ώστε και το απόγευμα να μπορεί να ειδοποιηθεί από τον οποιονδήποτε συμπολίτη μας για ένα ζώο που βρίσκεται νεκρό στον δρόμο ή για ένα ζώο που βρίσκεται σε κατάσταση τέτοια, όπως π.χ. τραυματισμού και χρειάζεται βοήθεια ακόμα στις απογευματινές ώρες», υπογραμμίζει.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ