Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου: Ανεπίτρεπτη στάση απέναντι σε φιλόζωη στο Καρλόβασι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου καταδικάζει την άδικη και απαράδεκτη στάση, απέναντι στη φιλόζωη κ. Melanie Reissmann και την ομάδα της, από τις αρμόδιες αρχές. 

Με αφορμή τα υπέρογκα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην κ. Reissmann για “διατάραξη της ησυχίας” από κάτοικο της περιοχής, το σωματείο κοινοποίησε μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook μέσα από την οποία αναφέρει εκτός των άλλων ότι στέκεται στο πλευρό της κ. Melanie Reissman για το σπουδαίο και σημαντικό έργο που προσφέρει και ζητάει από τους αρμόδιους φορείς να βρεθεί λύση στη άδικη καταγγελία. Στο πλευρό της συντάσσεται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία για τα ζώα “Νέμεσις”.

Όπως δηλώνει το φιλοζωικό σωματείο, μετά από επανειλημμένες κλήσεις ενός γείτονα, επιβλήθηκαν στην καταγγέλλουσα διάφορα διοικητικά πρόστιμα ύψους 14.600 ευρώ ενώ η ίδια οδηγήθηκε σαν εγκληματίας στο Α.Τ. Καρλοβάσου με τον ισχυρισμό της διατάραξης κοινής ησυχία, επειδή υπήρξαν γαυγίσματα από τα φιλοξενούμενα σκυλιά.

Το ιστορικό της υπόθεσης, όπως αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο Σάμου, είναι γνωστό στους περισσότερους πολίτες: η κ. Melanie Reissmann εδώ και 7 χρόνια έχει περισυλλέξει και φροντίσει πάνω από 70 αδέσποτα σκυλιά τα οποία κυκλοφορούσαν στους δρόμους, στην πλειοψηφία σε συνθήκες υποσιτισμού, άρρωστα, χτυπημένα και γέρικα.

«Η κ. Reissmann παρέχει στ᾽αδέσποτα ζώα άριστη φροντίδα με επαρκή και ποιοτική τροφή, άφθονο νερό, μεγάλους χώρους προφυλαγμένους από τις καιρικές συνθήκες, καθημερινή άσκηση, βόλτα και κοινωνικοποίηση», δηλώνει το φιλοζωικό σωματείο και αναφέρει πως χάρη στη συμβολή της τα σκυλάκια έχουν πλήρη κτηνιατρική περίθαλψη ανάμεσα στα οποία είναι τα εμβόλια, η ηλεκτρονική σήμανση και η τακτική αποπαρασίτωση καθώς επίσης τους παρέχεται οποιαδήποτε αναγκαία θεραπεία.

Εκτός των παραπάνω σημαντικών ενεργειών της κ. Reissmann, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για ανεύρεση υιοθεσίας, γεγονός που έχει επιτευχθεί αρκετές φορές.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο Δήμος Δυτικής Σάμου θα έπρεπε να εξασφαλίζει την ευζωία αυτών αλλά και όλων των ζώων συντροφιάς που κυκλοφορούν στα όρια του. Αντί αυτού, βλέπουμε την κ. Melanie για δύο συναπτά έτη κατηγορούμενη, επειδή έκανε αυτό, που έπρεπε να κάνει ο Δήμος», υπογραμμίζει το σωματείο, ενώ τονίζει πως μέχρι στιγμής δεν υπήρχε υποστήριξη από τον Δήμο αλλά ούτε από άλλες αρμόδιες αρχές.

Η κ. Melanie υποστηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά και μόνο από δωρεές πολιτών και τουριστών, οι οποίοι μάλιστα τώρα καλούνται να συνδράμουν ώστε να ανταπεξέλθει στα πρόστιμα.

«Απολύτως κατανοητή η αγανάκτηση των υποστηρικτών της και γενικότερα η αγανάκτηση του κοινού αφού εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, τι εντύπωση προκαλεί αυτή η υπόθεση στο εξωτερικό και τους επισκέπτες του νησιού μας», αναφέρει.

«Στεκόμαστε δίπλα στην κ. Melanie Reissmann και ζητάμε από το Δήμο Δυτικής Σάμου και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρούνε μια ομαλή λύση για αυτή την παράλογη κατάσταση. Ακόμα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία για τα ζώα “Νέμεσις” βρίσκεται στο πλευρό της κ. Melanie κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες».

«Η τεράστια προσφορά της κ. Melanie αξίζει την εκτίμηση, τον σεβασμό και ιδιαίτερα την ευγνωμοσύνη των βάση Νόμου υπεύθυνων. Οι δε καταγγέλλοντες καλούνται να καταλάβουν πως θα βρεθούν οι ίδιοι κατηγορούμενοι μιας ολόκληρης κοινωνίας», υπογραμμίζει το φιλοζωικό σωματείο Σάμου.

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου κλείνει με ένα υστερόγραφο στο οποίο αναφέρει πως θα παρακολουθούν προσεκτικά την τύχη των 70 σκυλιών που φιλοξενούνται στο χώρο της κ. Melanie Reissmann των οποίων οι συνθήκες διαβίωσης θα πρέπει να παραμείνουν στο ίδιο καλό επίπεδο.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ