Καισαριανή: Δεσποζόμενος σκύλος ράτσας πίτμπουλ σκότωσε γάτα – Αναζητείται ο ιδιοκτήτης

Σήμερα Παρασκευή, 21/04/2023, στις 16:30, ιδιοκτήτης σκύλου ράτσας πίτμπουλ με δεμένο το σκυλί, επέτρεψε στον σκύλο του να επιτεθεί σε στειρωμένη, φιλική και ήσυχη γάτα την οποία δυστυχώς σκότωσε.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καισαριανής, ο ιδιοκτήτης απομακρύνθηκε από το σημείο απαθής, πάρα τις φωνές των αυτοπτών μαρτύρων. Το περιστατικό σημειώθηκε πλησίον των πάρκων σκύλων, εντός του Σκοπευτηρίου.

Οι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. Καισαριανής. Η διαδικασία του αυτοφώρου είναι σε ισχύ μέχρι αύριο, Σάββατο, 22/4/23 και ώρα 00:00 τα μεσάνυχτα.


Περιγραφή του ιδιοκτήτη με βάση τους αυτόπτες μάρτυρες:

Ψηλός, με ξυρισμένο κεφάλι, φέρει πάνω του κρεμασμένες αλυσίδες, κρίκους (μύτη, αυτιά) και το σκυλί είναι μαύρο-γκρι. Έφυγε χαλαρά με κατεύθυνση προς το συντριβάνι (κατεύθυνση πιθανά προς Near East).

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη του ζώου να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής.

Η τιμωρία τέτοιων πράξεων είναι σημαντική, προκειμένου να αποφευχθούν άλλου τέτοιου είδους θανατηφόρες επιθέσεις.

Τα αδέσποτα ζώα τελούν υπό την ευθύνη και προστασία του Δήμου, στα όρια του οποίου κατοικούν.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του νόμου 4830/2021, η κακοποίηση, ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, δεσποζόμενων και αδέσποτων, είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με πρόστιμο έως 30.000. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση σκόπιμης μάχης μεταξύ ζώων.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ