Γαργαλιάνοι: Συνελήφθη 67χρονος άνδρας για τον τραυματισμό ενός αδέσποτου σκύλου με δίκανο

Ένας 67χρονος άνδρας στους Γαργαλιάνους στη Μεσσηνία κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο αδέσποτο σκύλο.

Όπως δημοσιεύει το karfitsa.gr το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής όταν πολίτες ενημέρωσαν τις αρχές ότι ακούστηκε πυροβολισμός και υπήρχε ένας τραυματισμένος σκύλος σε γειτονιά της πόλης.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Γαργαλιάνων συνέλαβαν τον 67χρονο ο οποίος κατηγορείται για τον τραυματισμό του σκύλου, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με το νόμο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις», όπως και για τη χρήση του όπλου, ενώ με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για το τραυματισμό του σκύλου και παράλληλα του επιβλήθηκε και πρόστιμο 2.600 ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο νόμο για σκύλο που είχε στην ιδιοκτησία του και δεν τηρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Επίσης συνελήφθη η σύζυγος του 67χρόνου, καθώς το κυνηγετικό όπλο (δίκανο) που χρησιμοποιήθηκε ανήκε σε αυτή και δεν είχε ανανεώσει την άδεια οπλοκατοχής του. Και αυτή με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ