Γιάνης Βαρουφάκης: «Σχεδιασμένος για να αποτύχει ο νόμος για ζώα συντροφιάς, δεν προστατεύει τα αδέσποτα»

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε την Δευτέρα 20 Μαρτίου η «ΝΕΜΕΣΙΣ» – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, το βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη και το Διευθυντή Οργανωτικού Αλέξη Σμυρλή. 

Στη συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν όλες οι θέσεις της Ομοσπονδίας για το περιβάλλον και τα ζώα με τις οποίες υπήρξε ταύτιση και συμφωνία του Μέρα25. Την ομοσπονδία εκπροσώπησαν η κ. Νατάσα Μπομπολάκη και η κ. Μαρία Κανταράκη.

«Ο νόμος 4830 του 2021 ήταν σχεδιασμένος για να αποτύχει: Δεν προστατεύει τα ζώα συντροφιάς, δεν προστατεύει τα αδέσποτα». Αυτή ήταν η επωδός της συνάντησης του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «ΝΕΜΕΣΙΣ». 

«Τα κυνοκομεία-φυλακές ζώων που προβλέπει ο νόμος 4830 είναι μέρος του προβλήματος για αδέσποτα και επ ουδενί η λύση. Η Ομοσπονδία προτείνει το αυτονόητο: Σύσταση δημοτικών κτηνιατρείων, με μόνιμους εργαζόμενους κτηνιάτρους, στα οποία θα υπάρχει και δομή προσωρινής φιλοξενίας των ζώων, ώστε να προχωρούν γοργά και αποτελεσματικά τα προγράμματα στείρωσης των αδέσποτων», τονίσε ο κ. Βαρουφάκης. 

Ταυτόχρονα τέθηκαν και μια σειρά ζητημάτων, από το θέμα του ελλείμματος παιδείας αναφορικά με τη σχέση μας με τα ζώα, έως πιο πρακτικά θέματα, όπως η επιτακτική ανάγκη να κλείσει το κολαστήριο του Αττικού Πάρκου.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και ο Κρίτων Αρσένης επανέλαβαν την πάγια στήριξη του κόμματος στα αιτήματα της Ομοσπονδίας, δεσμευόμενοι πως θα συνεχίσει το ΜέΡΑ25 να θέτει και να αναδεικνύει ζητήματα προστασίας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ