Αττικό Πάρκο για το τιγράκι: Υποβλήθηκε σε μαγνητική και αξονική τομογραφία – Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση υγείας του

Το ενδιαφέρον για το μικρό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έξω από τον χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, παραμένει έντονο με τους φιλόζωους ν᾽ανησυχούν και να θέλουν να μάθουν για την εξέλιξη της υγείας του. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το μωρό τιγράκι έχει πάρει ελάχιστο βάρος, ενώ υποβλήθηκε σε μαγνητική και αξονική τομογραφία και η υγεία του παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση αφού διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του

Φωτο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η αναλυτική ενημέρωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου 

«Το νεαρό ζώο, καθώς δεν μπορεί να τραφεί μόνο του, τρέφεται με τη βοήθεια των φροντιστών μας και έχει πάρει 1 κιλό. Βρίσκεται σε κατάλληλο χώρο περίθαλψης στον οποίο η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύεται. Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, την Τετάρτη 15/3, υποβλήθηκε σε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, μαγνητική και αξονική τομογραφία, σε εξειδικευμένο κέντρο».

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων «επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του».

Το τιγράκι έχει σημαντικά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του. Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του, αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

Τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), αλλά και εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, σημειώνεται το Αττικό και γνωστοποιεί πως συστήνεται «επιτροπή με τη συμμετοχή εξειδικευμένων κτηνιάτρων, τόσο του Πάρκου μας, όσο και από άλλους φορείς, καθώς και καθηγητών πανεπιστημίου με σκοπό την ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων για τη μετέπειτα διαχείριση και υποστήριξη της υγείας του».

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ