Σε κλίμα γιορτινό και δυναμικό πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις

Εντυπωσιακή σε όλες τις πλευρές της ήταν η χθεσινή εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας “Νέμεσις” στη κατάμεστη αίθουσα Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, που εξελίχθηκε σε μια γιορτή, ύμνο για τη ζωή. 

Μια πολύχρωμη και παλλόμενη από συγκίνηση και ενθουσιασμό αίθουσα, που τα είχε όλα: Φύση, ζώα, ανθρώπους, μουσική και εικόνα. Φως και ήχο, υπόσχεση και ελπίδα, ότι κάτι νέο, δυνατό, ρηξικέλευθο, ήρεμο αλλά και δυναμικό γεννήθηκε.

Οι εμπεριστατωμένες και επιστημονικές θέσεις της Ομοσπονδίας ήταν εστιασμένες σε κεντρικά ζητήματα, που αφορούν τη Φύση και τα Ζώα.

Την εισήγηση όσον αφορά το Περιβάλλον απασχόλησαν οι περιοχές Natura και η επαναφορά των Φορέων Διαχείρισης των περιοχών αυτών, η καταστροφή του περιβάλλοντος και των ζώων από τα αιολικά πάρκα που καταστρέφουν τα δάση και τα βουνα, οι εντατικές ιχθυοκαλλιέργειες αυτόχθονων και ξενικών ειδών με τις τεράστιες συνέπειες στη φύση, οι καταστροφικές επεμβάσεις στις κοίτες των ποταμών και των ρεμάτων με πρόσχημα την αντιπλημμυρική προστασία και η καταστροφή του υδάτινου πανέμορφου κόσμου της Ελληνικής Τάφρου λόγω των εξορύξεων υδρογονανθράκων.

Όσον αφορά την πανίδα οι θέσεις της “Νέμεσις” εντρύφησαν στο Αττικό Πάρκο, στα ζώα συντροφιάς, στις βλαπτικές συνέπειες της θήρας γενικότερα, αλλά και των ετήσιων απαράδεκτων ρυθμιστικών αποφάσεων για το κυνήγι, στις τελετουργικές σφαγές των ζώων, στις απαράδεκτες και αντισυνταγματικές αποφάσεις για την ιερακοθηρία, στην αλόγιστη πλέον χρήση των ζώων σε θεάματα, στη κατασπατάληση χρημάτων στις συνεχώς φθίνουσες οικονομικά πλέον βιοτεχνίες εκτροφής γουνοφόρων ζώων, στην έλλειψη προστασίας των ιπποειδών και την αναγκαιότητα άμεσης κατάργησης των γαϊδουριών-ταξί στη Σαντορίνη και αλλού, στη κατάργηση των πυροτεχνημάτων κρότου,στην αδήριτη ανάγκη δημιουργίας Σώματος Αστυνομίας Ζώων στην ΕΛ.ΑΣ σε όλη την επικράτεια και βεβαίως το σπουδαιότερο όλων, την υποχρεωτική παιδεία σε όλη τη κλίμακα της εκπαίδευσης για τον οφειλόμενο σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα.

Η απονομή των βραβείων σε εθελοντές κατέληξε σε μια πανέμορφη γιορτή γεμάτη φως και ελπίδα, με καταιγισμό χειροκροτημάτων στα ζώα, τους ανθρώπους και τις ομαδες που βραβεύτηκαν.

Η χθεσινή εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας “Νέμεσις” ήταν ένα πραγματικά μεγάλο ξεκίνημα, που γέμισε όλους με πολλές ελπίδες και φυσικά με πολλές υποχρεώσεις για την αλλαγή στη χώρα μας στα θέματα αυτά.

Η “Νέμεσις” προσδοκά να εξελιχθεί σε ένα πολυσυλλεκτικό περιβαλλοντικό φιλοζωικό κίνημα που θα αγκαλιάσει τη κοινωνία και θα τη μπολιάσει με αξίες και ιδανικά.

«Αυτό το στοίχημα οι άνθρωποι της ομοσπονδίας είμαστε “καταδικασμένοι” να το κερδίσουμε. Όχι μόνοι μας, αλλά μαζί με τη κοινωνία και τους φορείς της» τόνισε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Φωτεινή Πιπιλή βουλευτής Ν.Δ., η Ολυμπία Τελιγιορίδου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, ο Γιάννης Μουζάλας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Ρωξάνη Μπέη, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, από το ΜΕΡΑ25 το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μαρία Καρακίτσου, από τη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Λουκάκη και ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Σπύρος Κάρλος, η εντεταλμένη για τα ζώα του Δήμου Διονύσου Μαρία Αντωνοπούλου, από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων ο Δημήτρης Πολιτόπουλος Συμπρόεδρος και η Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Συμπρόεδρος, η εκπρόσωπος του κομματος Πατριωτική Δύναμη Αλλαγης. 

Την εκδήλωση παρακολούθησε επίσης και η Εισαγγελέας Εφετών Αθήνας, κ. Εύη Κορμικιάρη.

«Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και όλους όσους μας βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσής μας και φυσικά τους αγαπημένους μας συντονιστές, την Άννα Αδριανού και τον Κωνσταντίνο Λάγκο», αναφέρει η ομοσπονδία.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ