Γυμνοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων στο Σύνταγμα

Βίγκαν ακτιβιστές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία την Κυριακή 14 Μαΐου υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, μένοντας ημίγυμνοι στην Πλατεία Συντάγματος.

Με αυτόν τον ασυνήθιστο τρόπο, οι ακτιβιστές ζήτησαν να συμπεριληφθούν τα δικαιώματα των ζώων στην πολιτική συζήτηση και να βοηθήσει η κυβέρνηση στην μετάβαση των κτηνοτροφικών μονάδων της χώρας στην φυτική παραγωγή.


Η δράση 4η Πανελλαδική διαμαρτυρία για ΟΛΑ τα ζώα είχε απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε η φωνή των ζώων. Θα συναντηθούμε και φέτος όλοι μαζί για να φωνάξουμε ένα βροντερό Όχι στη σκλαβιά των αδελφών μας. Όχι στα σφαγεία, Όχι στα εργαστήρια πειραμάτων, Όχι στα γουναράδικα, Όχι στα τσίρκο, Όχι στους ζωολογικούς κήπους, Όχι στις ταυρομαχίες, Όχι στις σκυλομαχίες. Όχι στην καταπίεση και τη βαναυσότητα! Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα. Είναι μοναδικές οντότητες και δεν ανεχόμαστε τον εξευτελισμό και την ταπείνωσή τους. Οι ψυχές δεν είναι για πούλημα. Η διαμαρτυρία θα έχει τη δομή και το ύφος των προηγουμένων διαμαρτυριών. Δηλαδή θα σταθούμε με πλακάτ, θα εκφωνηθούν κάποια κείμενα και στο τέλος θα κάνουμε πορεία με συνθήματα και θα καταλήξουμε στην πλατεία Συντάγματος. Είναι πολύ σημαντική η στήριξη των φιλόζωων για να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα», αναφέρει το κάλεσμα της σημερινής συγκέντρωσης.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ