Γύθειο: Ιδιοκτήτης ταβέρνας πλάκωσε στο ξύλο σκυλίτσα – Συνελήφθη ο δράστης

Ένα νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στη Λακωνία όταν άνδρας που διατηρεί ταβέρνα στο Γύθειο πλάκωσε στο ξύλο μία σκυλίτσα μπροστά στα έντρομα μάτια πελατών.

Ειδικότερα, το ζωάκι (κεντρική φωτο) έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ιδιοκτήτη ταβέρνας επειδή, όπως καταγγέλλεται, κάθισε δίπλα στο τραπέζι κάποιων ανθρώπων που έτρωγαν χωρίς εκείνοι να παραπονεθούν. Ίσα ίσα εξηγούσαν στον ιδιοκτήτη πως θέλουν το σκυλάκι μαζί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πελάτες φανερά αναστατωμένοι από την πράξη του άνδρα, προχώρησαν σε καταγγελία. Συγκεκριμένα ο Χρήστος Αναστασόπουλος, μετά από καθοδήγηση της διευθύντριας του Zero Stray Pawject, Σταματίνας Σταματάκου, κατήγγειλε το περιαστικό στο Τμήμα Προστασίας Ζώων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την κ. Σταματάκου, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας συνελήφθη, έχει σχηματιστεί δικογραφία και μόλις ολοκληρωθεί αναμένεται να επιβληθούν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον κ. Αναστασοπουλο ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε από την άδικη κακοποίηση που υπέστη το ζωάκι, στο καταφύγιο «Suzan Hope Shelter Monemvasia».

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας

Όπως δημοσιεύει το arcadia938.gr, συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς.

Συνελήφθη, χθες (12.8.2023) το πρωί, στο Γύθειο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, 73χρονος ημεδαπός, γιατί προκάλεσε με λακτίσματα τον τραυματισμό σκύλου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

σκυλίτσα
Φωτο Facebook | Σταματίνα Σταματάκου

Το σκυλί ήταν δεσποζόμενο – Ανήκε στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση (14/8) από την Σταμάτινα Σταματάκου, το σκυλάκι που υπέστη ξυλοδαρμό από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, ανήκε στον δράστη.

Η Λίζα, όπως την φώναζε, είχε κολάρο, ωστόσο χωρίς μικροτσίπ και χωρίς ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κ. Σταματάκου, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας ήθελε να τη διώξει από το μαγαζί γι’ αυτό άρχισε να τη χτυπάει, ενώ όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, είχε πάντα σκυλιά και τους φέρονταν με τον ίδιο τρόπο.

Αναζητείται υπεύθυνη υιοθεσία

Η Λίζα εξετάστηκε σήμερα, Δευτέρα, από την κτηνιατρική υπηρεσία Λακωνίας και αμέσως μετά πήγε σε ιδιώτη κτηνίατρο. Έκανε πλήρη αιματολογικό έλεγχο και υπέρηχο.

Είναι κουταβίτσα περίπου 12 μηνών και 12 κιλά. Έχει δαγκωθεί επίσης από άλλα σκυλιά και γι’ αυτό ξεκίνησε αντιβίωση. Κουτσαίνει και λίγο αλλά δεν είναι σοβαρό, θα της περάσει.

Είναι ένας άγγελος, πολύ γλυκιά, πολύ καλή με όλους, με σκυλιά, με ανθρώπους, με τα πάντα και τους πάντες. Θέλει χάδια κι αγάπη. Όποιος ενδιαφέρεται να την υιοθετήσει υπεύθυνα και να της δώσει ατελείωτη αγάπη να στείλει μήνυμα στην Σταματίνα Σταματάκου.


Παρακάτω η ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ