Ιούνιος: Μήνας Υιοθεσίας Γάτας – Γίνε ήρωας για μια γάτα που έχει ανάγκη

Ο Ιούνιος είναι Μήνας Υιοθεσίας Γάτας και δημιουργήθηκε για να μην ξεχνάμε τους αιλουροειδείς φίλους μας όταν σκεφτόμαστε να υιοθετήσουμε ένα νέο κατοικίδιο.

Γνωστός και ως Μήνας Υιοθεσίας Γάτας Καταφυγίου, είναι η κατάλληλη στιγμή για να μάθετε τους φιλικούς προς τις γάτες τρόπους για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για ένα νέο τετράποδο κατοικίδιο, να μάθετε ποια γάτα είναι η καλύτερη για εσάς και πώς να φροντίσετε τον αιλουροειδή φίλο σας.

Τα καταφύγια είναι γεμάτα από γάτες και γατάκια που έχουν ανάγκη από παντοτινά σπίτια. Αυτά τα αιλουροειδή γούνινα μωρά μπορούν να αποκτήσουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας. Είτε γεννήθηκαν στο καταφύγιο, είτε παραδόθηκαν είτε εγκαταλείφθηκαν, η υιοθεσία μιας γάτας θα αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε, πάρτε το χρόνο σας. Κάθε ζώο καταφυγίου θα αγγίξει την καρδιά σας, οπότε φροντίστε να βρείτε αυτό που θα σας κερδίσει.

Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας. Θα έχετε χρόνο για ένα δραστήριο γατάκι ή μια ενήλικη γάτα θα είναι πιο κοντά στους ρυθμούς σας;

Πραγματοποιήστε πολλές επισκέψεις πριν κάνετε την επιλογή σας. Μερικές φορές, η τέλεια γάτα θα επιλέξει εσάς.

Περάστε χρόνο με τη γάτα, ώστε να έχετε δημιουργηθεί το δέσιμο που χρειάζεται.

Λάβετε υπόψη σας και άλλα μέλη της γούνινης οικογένειάς σας; Αν ναι, φροντίστε να τα συστήσετε για να βεβαιωθείτε ότι οι προσωπικότητές τους ταιριάζουν.

Όταν φέρετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας στο σπίτι, να έχετε έτοιμο έναν χώρο για να αποσυμπιεστεί και να προσαρμοστεί στη νέα του κατοικία. Μην εκπλαγείτε αν κρύβεται στην αρχή. Αυτή είναι η φυσιολογική συμπεριφορά της γάτας.

10 λόγοι να υιοθετήσετε γάτα

  1. Η υιοθεσία σώζει ζωές
  2. Η υιοθεσία μιας γάτας είναι ιδανική για την ψυχική σας υγεία
  3. …και τη σωματική σας υγεία
  4. Οι γάτες του καταφυγίου έχουν συχνά καθιερώσει τις προσωπικότητές τους
  5. Οι γάτες είναι ευέλικτες και ανεξάρτητες
  6. Οι γάτες μπορούν να κάνουν τα άλλα κατοικίδια πιο ευτυχισμένα
  7. Οι γάτες διάσωσης μπορεί να έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας
  8. Υπάρχουν πολλές γάτες καταφυγίου για να διαλέξετε
  9. Οι γάτες είναι κατάλληλες για τη ζωή σε διαμερίσματα
  10. Οι γάτες είναι καταπληκτικοί σύντροφοι

Πώς αλλιώς μπορείτε να προσφέρετε

Επισκεφθείτε το τοπικό σας καταφύγιο. Αν δεν μπορείτε να υιοθετήσετε, σκεφτείτε να προσφέρετε εθελοντικά ή να κάνετε μια δωρεά. Κάθε καταφύγιο παρέχει έναν κατάλογο απαραίτητων ειδών. Επιπλέον, αν έχετε υιοθετήσει μια γάτα καταφυγίου, μοιραστείτε τα οφέλη στα κοινωνικά μέσα.

Ιστορία

Η οργάνωση American Humane ξεκίνησε τον Μήνα Υιοθεσίας Γάτας το 1974 και γιορτάζεται κάθε Ιούνιο, έναν μήνα που σηματοδοτεί επίσης το αποκορύφωμα της περιόδου που γεννιούνται πολλές γάτες και συχνά καταλήγουν σε καταφύγια ζώων.

Η American Humane ξεκίνησε τον μήνα υιοθεσίας με την ελπίδα να διαδώσει και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη διάσωση και την υιοθεσία γατών.

Είναι μια οργάνωση που υπάρχει εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Στην πραγματικότητα, ήταν η πρώτη που διέσωσε 68.000 τραυματισμένα άλογα στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια πολέμων. Επίσης, ανέλαβε να βοηθήσει τα ζώα κατά τη διάρκεια της 11ης Σεπτεμβρίου, του τυφώνα Σάντι και του τυφώνα Ντόριαν. Το κίνητρο της οργάνωσης είναι επίσης η ενίσχυση του δεσμού μεταξύ ανθρώπων και ζώων, καθώς αυτά τα αθώα πλάσματα είναι ανυπεράσπιστα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ