Η Σεούλ λατρεύει τα σκυλιά, ιδίως τα μαλτέζ!

Ένα σε κάθε 10 νοικοκυριά στη Σεούλ διαθέτει κατοικίδιο σκύλο, με το μαλτέζ να είναι η πιο δημοφιλής ράτσα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Περισσότεροι 612.000 σκύλοι είναι εγγεγραμμένοι στη Σεούλ, αντιπροσωπεύοντας το 17,5% όλων των σκύλων που είναι εγγεγραμμένοι σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Ψηφιακό Ίδρυμα της Σεούλ, το οποίο συνδέεται με τη μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ.

Με 4,09 εκατομμύρια νοικοκυριά, αυτό σημαίνει ότι το 14,9 τοις εκατό των νοικοκυριών ή ένα στα 10 νοικοκυριά, έχει σκύλο.

Οι πέντε πιο δημοφιλείς φυλές στη Σεούλ ήταν το μαλτέζ, το κανίς, τα ημίαιμα, το πομεράνιαν και το σιχ τσου, οι οποίες μαζί αποτελούν το 62,4 τοις εκατό όλων των εγγεγραμμένων σκύλων.

Η φυλή Μαλτέζ αποτελούσε το 19,8 τοις εκατό του πληθυσμού των σκύλων.

Το “Κόκο” ήταν το πιο συνηθισμένο όνομα σκύλου μεταξύ των περιοχών που παρείχαν στοιχεία για τα ονόματα κατοικίδιων ζώων. Το “Μπόρι” ήταν το δεύτερο υψηλότερο με 1,3 τοις εκατό και το “Κόκο” ακολούθησε με 1,2 τοις εκατό.

Ανά περιφέρεια, το Γκάνγκναμ σημείωσε τον υψηλότερο αριθμό εγγεγραμμένων σκύλων, 39.792, ακολουθούμενη από την Σονγκπά με 38.005 και την Γιανγκτσεόν με 37.800.

Από τα 924 κτηνιατρικά νοσοκομεία της Σεούλ, ο μεγαλύτερος αριθμός βρίσκεται στην περιοχή Γκάνγκναμ με 85, ενώ η Σονγκπά είχε τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό με 79.

Και οι δύο συνοικίες έχουν επίσης τα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων.

Οι συνοικίες Γιούνγκ και Γιονγκνό παρουσίασαν τους λιγότερους εγγεγραμμένους σκύλους και, κατά συνέπεια, τον μικρότερο αριθμό κτηνιατρείων.

Αν και η έκθεση επικεντρώνεται στη Σεούλ, ο Κανγκ Γιο-Σικ, πρόεδρος του Ψηφιακού Ιδρύματος της Σεούλ, σημείωσε ότι οι προτιμήσεις των κατοικίδιων ζώων είναι πιθανότατα παρόμοιες σε όλη τη χώρα.

Ο Κανγκ δήλωσε ότι το ίδρυμα θα συνεχίσει να δημοσιεύει εκθέσεις που θα οπτικοποιούν δεδομένα για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον συνολικό τρόπο ζωής των κατοίκων της Σεούλ.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας από το 2022, ένας στους τέσσερις Νοτιοκορεάτες έχει κατοικίδια ζώα, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ