Με επιτυχία έγινε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα έργα ΑΠΕ στη Φλώρινα

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα έργα ΑΠΕ (Αιολικοί/Φωτοβολταϊκοί σταθμοί) στην ευρύτερη περιοχή του Αμύνταιου και ειδικότερα σε άμεση γειτνίαση με τον οικισμό του Ξινού Νερού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1/6/2024 στο Κοινοτικό Κατάστημα του Ξινού Νερού Φλώρινας.

Την Περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ εκπροσώπησαν ο επιστημονικός υπεύθυνος της Καλλιστώ Δρ. Γιώργος Μερτζάνης και η MSc Δασολόγος και μέλος του Επιστημονικού Προσωπικού Ελένη Κόλλια. Οι εκπρόσωποι της Καλλιστώ παρουσίασαν πληροφορίες για τα έργα (ΑΣΠΗΕ και ΦΒ) που σχεδιάζονται στην περιοχή, καθώς και τις σοβαρές επιπτώσεις τους στον ορεινό οικοσύστημα και στα προστατευόμενα είδη.

Παράλληλα παρουσίασαν τους στόχους του εν εξελίξει έργου Life Bear Smart Corridors, και στο οποίο η Καλλιστώ συμμετέχει ως βασικός εταίρος.
Η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση, ήταν μαζική με περίπου 100 κατοίκους του οικισμού και των γύρω οικισμών να την παρακολουθούν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης βουλευτές της περιοχής, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, μέλη του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και οι επικεφαλής των Συντονιστικών Επιτροπών Δυτικής Μακεδονίας και Ξινού νερού κατά των ΑΠΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με κοινό στόχο την δικαστική παρέμβαση των κατοίκων με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την Αίτηση Ακύρωσης της ΑΕΠΟ του φωτοβολταϊκού σταθμού στη θέση «Άσπρη Πέτρα», που απειλεί άμεσα την τοπική οικονομία του οικισμού, με κατάληψη 2.000 στρεμμάτων παραγωγικής γης.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ