Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη δράση ενημέρωσης και ηλεκτρονικής σήμανσης σκύλων, με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη οργανωμένη δράση ενημέρωσης ιδιοκτητών και δωρεάν ηλεκτρονικής σήμανσης και καταχώρησης δεσποζόμενων σκύλων με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας «Η Άρτεμις», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων και τον οργανισμό Zero Stray Pawject που επιχορηγεί οικονομικά τη δράση.

Στόχος όλων είναι να μπει σε τάξη το μείζον θέμα της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων, προκειμένου να μειωθούν τα αδέσποτα και να καταδειχθεί εμπράκτως ότι τηρείται η νομοθεσία.

Στην πρώτη αυτή δράση αναδείχθηκε η σημασία της σήμανσης των σκύλων και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά πενήντα (50) δεσποζόμενοι σκύλοι, κυνηγετικοί και συντροφιάς, αφού είχε προηγηθεί η σχετική προετοιμασία και οργάνωση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας.

Φωτ.: Zero Stray Pawject & Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας “Η Άρτεμις”

Η προωθητική αυτή ενέργεια της σήμανσης των ζώων υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων και την συνεργασία και οικονομική χορηγία της οργάνωσης Zero Stray Pawject θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, καθώς έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον δεκάδες ιδιοκτήτες ζώων και ο αριθμός των σκύλων που έχουν δηλωθεί προς σήμανση ξεπερνά τους 150.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, ενισχύοντας τα μέλη.

Δωρεάν ηλεκτρονικό τσιπάρισμα των σκύλων

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας «Η Άρτεμις» και ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Zero Stray Pawject που χρηματοδοτεί τη δράση, στηρίζουν έμπρακτα τα μέλη του Συλλόγου και προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονική σήμανση των σκύλων (τοποθέτηση chip).

Είναι σημαντικό να τονιστεί η εξαιρετική ωφέλεια του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικού τσιπαρίσματος των σκύλων. Η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία και την ασφάλεια των ζώων, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να εντοπιστούν εύκολα σε περίπτωση απώλειας.

Παράλληλα, ενισχύει τη συνείδηση ευθύνης και φροντίδας προς τα ζώα και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Προτρέπουμε τους ιδιοκτήτες σκύλων να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία και να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ευημερία των τετράποδων μελών της.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου στο τηλέφωνο 26810-73804, δηλώντας άμεσα συμμετοχή (ονοματεπώνυμο και αριθμό σκύλων) για τήρηση σειράς προτεραιότητας.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ