Αυτοψία Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο καταφύγιο της Τρίπολης: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κλινική τους κατάσταση»

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, κ. Δημοπούλου Μάρσα, επισκέφθηκε το Δημοτικό Καταφύγιο Τρίπολης μαζί με κτηνίατρο την Παρασκευή 31 Μαΐου, σε συνέχεια καταγγελιών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει, διαπιστώθηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός ζώων, αναλογικά με τη δυναμικότητα του καταφυγίου, δεν ήταν σε καλή θρεπτική κατάσταση. «Τα ζώα δεν έχουν θέματα υγείας ή συμπεριφορικά που να δικαιολογούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Έγινε εκτίμηση των ζώων σε όλα τα κλουβιά», επισημαίνει.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, εθελοντές της ΜΚΟ Save a Greek Stray επισκέφτηκαν το κυνοκομείο Τρίπολης, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Τρίπολης, για να προσφέρουν χείρα βοηθείας, εν όψει των μαζικών επανεντάξεων που επιβάλλεται να γίνουν όπου έγιναν μάρτυρες απισχνασμένων σκύλων.

Συγκεκριμένα οι εθελοντές καταμέτρησαν περίπου 160 ζώα, εκ των οποίων τα 90 ήταν από αδύνατα έως αποστεωμένα και πάνω από ήταν 20 υποσιτισμένα κουτάβια.

Φωτ.: Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κλινική τους κατάσταση. Δεν δικαιολογείται κανένα Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων να μη σέβεται και να μην τηρεί τις συνθήκες ευζωίας των ζώων που φιλοξενεί. Τα καταφύγια οφείλουν να είναι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας με σεβασμό προς τα ζώα που φιλοξενούν και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 4830/2021», τονίζει η Εδική Γραμματεία.

Στη συνάντηση που ακολούθησε δόθηκαν επιπλέον οδηγίες για τη φροντίδα και τη σίτιση των ζώων. Έγινε σύσταση για τη μη επανένταξη αυτών που δεν ήταν σε καλή θρεπτική κατάσταση, μέχρι να βελτιωθεί η κλινική τους εικόνα και να επισκεφθεί η Ειδική Γραμματεία εκ νέου το καταφύγιο.

Επίσης ζητήθηκε η φωτογράφιση των ζώων κατά την είσοδο τους στο καταφύγιο και κατά τη ζύγιση τους, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται και κατά την επαναφορά των ζώων στο οικείο περιβάλλον.

Τέλος, Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ενημέρωσε ότι θα αποσταλεί σε όλους τους δήμους εγκύκλιος με οδηγίες για τη διαχείριση των ζώων μέσα στα καταφύγια με γνώμονα πάντα την ευζωία τους.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ