ΗΠΑ: Ποινική δίωξη σε σαδιστή που πλήρωνε για την παραγωγή βίντεο με βασανισμούς πιθήκων

Ομάδες προστασίας των ζώων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε σαδιστή, ο οποίος πλήρωνε παραγωγούς βίντεο στο εξωτερικό για τη δημιουργία βίντεο που έδειχναν πιθήκους που υποβάλλονταν σε βασανιστήρια.

Οι ομάδες προστασίας των ζώων Lady Freethinker και Action for Primates εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δίωξη του Κένεθ Χερέρα, κατοίκου του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, τον οποίο οι ίδιες είχαν αναφέρει στις αρχές επιβολής του νόμου για πρώτη φορά το 2021, όταν αποδείχθηκε ότι είχε πληρώσει έναν παραγωγό βίντεο στην Ινδονησία για να υποβάλλει σε σκληρά βασανιστήρια το μωρό ενός μακάκου και να το βιντεοσκοπήσει.

Ειδικότερα, ο σαδιστής Κένεθ Χερέρα είχε ζητήσει από τον δημιουργό του βίντεο να χρησιμοποιήσει ένα σφυρί για να σπάσει τις παλάμες, τα χέρια και τα πόδια του νεαρού πιθήκου. Στη συνέχεια, ξεκίνησε να ζητά ακόμη πιο αποτρόπαιες και φρικτές πράξεις εις βάρος του ανυπεράσπιστου ζώου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες καταγραφές, συνολικά 10 βίντεο εστάλησαν λίγο αργότερα στον Χερέρα, στα οποία ο ίδιος μακάκος υποβαλλόταν στα βασανιστήρια που ο σαδιστής είχε ζητήσει.

Την ίδια χρονιά, οι δύο ομάδες προστασίας των ζώων, Lady Freethinker και Action for Primates, αποκάλυψαν τις ιδιωτικές διαδικτυακές ομάδες όπου διάφοροι χρήστες παράγγελναν και πλήρωναν για βίντεο που απεικόνιζαν τα φρικτά βασανιστήρια και τη θανάτωση μωρών πιθήκων. Οι φιλοζωικές ομάδες ενημέρωσαν για τις ανακαλύψεις τους τις διωκτικές αρχές.


Photo: Nagara Oyodo/Unsplash
Photo: Nagara Oyodo/Unsplash

«Η πληρωμή για τον βασανισμό και τη θανάτωση μωρών πιθήκων για διαδικτυακή “ψυχαγωγία” – ή για οποιονδήποτε λόγο – είναι αποκρουστική και δεν πρέπει ποτέ να γίνεται ανεκτή. Είμαστε ανακουφισμένοι που αυτό το άτομο, το οποίο είναι υπεύθυνο για αφάνταστες σκληρότητες, διώχθηκε ποινικά και ελπίζουμε ότι αυτό θα αποτρέψει άλλους από το να προβούν σε παρόμοιες σαδιστικές πράξεις», δήλωσε η Νίνα Τζάκελ, πρόεδρος και ιδρύτρια της Lady Freethinker.

«Χαιρετίζουμε αυτή τη δράση των αρχών επιβολής του νόμου. Οι εμπλεκόμενοι στον φρικτό βασανισμό και τη θανάτωση μωρών πιθήκων πρέπει να λογοδοτήσουν και να αποτρέψουν άλλους από το να συμμετέχουν σε τέτοιες διεστραμμένες και σαδιστικές συμπεριφορές. Ελπίζουμε ότι αυτή η ενέργεια θα στείλει ένα σαφές μήνυμα – ότι υπάρχουν νομικές συνέπειες για όσους συμμετέχουν σε αυτές τις φρικαλεότητες», ανέφερε η Σάρα Κάιτ, συνιδρύτρια της Action for Primates.

Όσον αφορά τα βασανιστήρια πιθήκων, το ζήτημα βρέθηκε πρόσφατα και στο επίκεντρο ενός ντοκιμαντέρ του BBC, με τίτλο “The Monkey Haters”, το οποίο αναδεικνύει τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα παγκόσμιο κύκλωμα βασανιστηρίων πιθήκων που παράγει, μοιράζεται και πωλεί διαδικτυακό περιεχόμενο βασανιστηρίων πιθήκων. Για ευνόητους λόγους, το εν λόγω ντοκιμαντέρ έχει περιορισμό ηλικίας, ενώ μερικοί θεατές μπορεί να το θεωρήσουν αποκρουστικό ή/και ενοχλητικό.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ