Ηράκλειο Κρήτης: Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και Σείριος ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και οι αθλητές που συμμετέχουν στο ΟΠΑΠ Final 8 Κυπέλλου Ανδρών και του ΟΠΑΠ Τελικού Κυπέλλου Γυναικών, ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου για να στείλουν ένα ηχηρό και ισχυρό μήνυμα: Τέλος στη βία!

Ειδικότερα, η ΕΟΚ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, το Φιλοζωικό Σωματείο Σείριος και το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, διοργάνωσε μια σειρά κοινωνικών δράσεων με σκοπό τόσο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το φίλαθλο κοινό για την έμφυλη βία και την κακοποίηση των ζώων όσο και να αναδείξει και να υποστηρίξει το έργο των τοπικών σωματείων και φορέων που εργάζονται για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Μέσα από συμπράξεις με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, σωματεία και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, η ΕΟΚ επιδιώκει να διαμορφώσει συνθήκες για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι δράσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου με την φιλοξενία της ΕΟΚ στα γραφεία του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, συνεχίστηκαν το Σάββατο 17/2 με την πραγματοποίηση ημέρας υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στην Λότζια και κορυφώθηκαν την Κυριακή 18/2 με δράσεις ενημέρωσης έξω από το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού στα Δύο Αοράκια.

Η Φιλοζωική Ομάδα Σείριος, πρώην κακοποιημένα αδέσποτα που φροντίζουν εθελοντές, αδέσποτα που αναζητούν υιοθεσία και στελέχη της ΕΟΚ πραγματοποίησαν στην Ενετική Λότζια μια ξεχωριστή ημέρας υιοθεσίας αδέσποτων ζώων με στόχο την ευαισθητοποίηση, την  προστασία και φυσικά την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς από υπεύθυνους κηδεμόνες.

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην όμορφη γιορτή, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους αθλητές και τις αθλήτριες αλλά και τα τρόπαια της διοργάνωσης.

Το παρών μάλιστα στην εκδήλωση έδωσαν παίκτες των τεσσάρων ομάδων που συνεχίζουν στο Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ (Παναθηναϊκός AKTOR, Ολυμπιακός, Άρης, Προμηθέας), καθώς και των δύο φιναλίστ (Παναθηναϊκός, Εσπερίδες) του Κυπέλλου Γυναικών.

Ποσό από τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθεί για την υποστήριξη του έργου του Σείριου.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ