Ισπανία: Καρχαρίας κυνηγά λουόμενους στα ρηχά μια εβδομάδα μετά τη θανατηφόρα επίθεση στην Αίγυπτο (Bίντεο)

Δραματικές στιγμές έζησαν λουόμενοι σε ισπανική παραλία, ερχόμενοι αντιμέτωποι με καρχαρία που αποφάσισε να τους…κυνηγήσει. Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι ο καρχαρίας έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε να περιπλανάται σε ρηχά νερά.

Μόνο δραματικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι στιγμές που έζησαν το πρωί της Πέμπτης λουόμενοι σε παραλία της Κόστα Μπάνκα στο Αλικάντε της Ισπανίας, όταν ξαφνικά ένας καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του στα ρηχά και ξεκίνησε να τους κυνηγάει. Όπως μεταφέρουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι λουόμενοι «δεν πίστευαν στα μάτια τους» αντικρίζοντας το σαρκοβόρο θαλάσσιο αρπακτικό να τους πλησιάζει απειλητικά.

Ναυαγοσώστες που βρίσκονταν στην παραλία χρησιμοποίησαν τις σφυρίχτρες τους προκειμένου να ειδοποιήσουν τον κόσμο για την εμφάνιση του καρχαρία, καλώντας τους να βγουν «αμέσως» στην ακτή Άκουα Μαρίνα, νότια του Αλικάντε.

Βίντεο που «ανέβηκε» στο Youtube απεικονίζει τον καρχαρία να «κόβει» βόλτες στα ρηχά νερά μίας εκ των δημοφιλέστερων τουριστικών περιοχών της Ευρώπης. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο καρχαρίας μάλλον έχασε τον προσανατολισμό του και γι’ αυτό βρέθηκε να κολυμπά στα ρηχά.



Πρώτη διέκρινε το πτερύγιο του καρχαρία μια ηλικιωμένη Ισπανίδα, την ώρα που κολυμπούσε προς την ακτή, φωνάζοντας πανικόβλητη. Παρότι βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, η γυναίκα κατάφερε τελικά να βγει σώα και αβλαβής στην ακτή.

Ισπανικά μέσα αναφέρουν ότι επρόκειτο για μπλε καρχαρία, γνωστός και ως «γλαυκοκαρχαρίας» (επιστημονική ονομασία Prionace glauca), μήκους 2-2,5 μέτρων. Πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» αναφέρουν ότι ο καρχαρίας, αφού πρώτα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην παραλία, απομακρύνθηκε από την ακτή και τελικά χάθηκε κατευθυνόμενος προς τα βαθιά.

Η θέαση αυτού του είδους καρχαρία δεν είναι πρωτόγνωρη. Τον Ιούλιο του 2016, ένας γλαυκοκαρχαρίας είχε επιτεθεί σε 40χρονο άνδρα στο Έλτσε, κοντά στο Αλικάντε, δαγκώνοντας το χέρι του. Ο άνδρας διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο. Ευτυχώς, το τραύμα του δεν ήταν σοβαρό.

Το εν λόγω περιστατικό στην Ισπανία σημειώνεται μόλις μια εβδομάδα μετά τη θανατηφόρα επίθεση ενός καρχαρία – τίγρη που στοίχισε τη ζωή ενός 23χρονου Ρώσου τουρίστα, ονόματι Βλαντιμίρ Ποπόφ, στην παραλία Χουργκάντα της Αιγύπτου.


Προσοχή: Ακολουθεί το σκληρό βίντεο απο τη θανατηφόρα επίθεση που σημειώθηκε στην Αίγυπτο. Το βίντεο έχει περιορισμό ηλικίας.


 

 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ