Καμένα Βούρλα: Αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτίθεται και κατασπαράζει δεσποζόμενο (Σκληρό βίντεο)

«Δεν θέλω να φανταστώ, τι θα γινόταν ένα παιδί που θα ήθελε να παίξει με το ποδήλατό του», είπε η ιδιοκτήτρια του σκύλου που βρήκε τραγικό θάνατο.

Σοκαριστικές εικόνες, προερχόμενες από τα Καμένα Βούρλα, όπου αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτέθηκε και κατασπάραξε δεσποζόμενο σκυλάκι, που προσπάθησε να υπερασπιστεί την περιοχή του. Η επίθεση έχει βιντεοσκοπηθεί προκειμένου να φτάσει στα χέρια των αρμοδίων και να παρέμβουν άμεσα.

«Φοβάμαι να βγω ή να προσεγγίσω το σπίτι μου»

Το χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα με τις αγέλες αδέσποτων σκύλων που έχουν σχηματιστεί στον οικισμό «Άγιος Στέφανος» της Κοινότητας Αγίου Σεραφείμ του Δήμου Καμένων Βούρλων, καταγγέλλουν στο LamiaReport κάτοικοι της περιοχής.

«Κινδυνεύουμε μέχρι και να πάμε στο ίδιο μας το σπίτι», αναφέρει χαρακτηριστικά στο LamiaReport η κάτοικος της περιοχής και ιδιοκτήτρια του σκύλου που βρήκε τραγικό θάνατο, κ. Ελένη Τσιρακίδου.

Η ίδια σημειώνει: «Την συμπεριφορά τους θα την χαρακτήριζα απρόβλεπτη και άκρως επικίνδυνη. Προσωπικά, όταν αυτά συγκεντρώνονται εμπρός, κοντά ή περιμετρικά του σπιτιού μου, δεν τολμώ να βγω έξω, ενώ όταν επιστρέφω στο σπίτι μου από την έξοδό μου, δεν τολμώ να βγω από το αυτοκίνητο μου και να μπω μέσα στο σπίτι μου, διότι κατ ‘ επανάληψη μου έχουν επιτεθεί».

Επιπλέον, περιγράφει το τρομερό περιστατικό με το σκυλί της και δεν θέλει να σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν στη θέση του ήταν κάποιος άνθρωπος και πολύ περισσότερο κάποιο παιδί που θα έπαιζε με το ποδήλατό του.

Φωτογραφία από lamiareport.gr
Φωτογραφία από lamiareport.gr

«Τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023, αριθμός σκύλων από την εν λόγω αγέλη (περίπου δέκα), επιτέθηκαν και κατασπάραξαν το οικόσιτο σκύλο που είχα έξω από το σπίτι μου. Δεν θα ήθελα να φανταστώ, τι θα απογίνει ένα παιδί, που θέλει να παίξει με το ποδήλατό του στην παραλία ή και μεγαλύτερος άνθρωπος αν έρθει αντιμέτωπος με αυτά τα επιθετικά σκυλιά».

Τόσο η κ. Ελένη όσο και οι άλλοι κάτοικοι της περιοχής, έχουν επανειλημμένα ενοχλήσει το Δήμο, αλλά και την Αστυνομία και την Εισαγγελία, χωρίς να έχουν γίνει κάποιες στοιχειώδεις ενέργειες, όπως λένε, αφού τα σκυλιά αντί έστω να μειώνονται, αντ’ αυτού πολλαπλασιάζονται, αφού παραμένουν αστείρωτα και στην ίδια περιοχή.

«Προφανώς και η μεγάλη αύξηση του αριθμού των αδέσποτων, τα αναγκάζει να κυκλοφορούν πλέον παντού αναζητώντας τροφή και το πρόβλημα έχει επεκταθεί. Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», προσθέτει η κα Ανθή Πριοβόλου, επίσης κάτοικος της περιοχής που έχει αντιμετωπίσει την απρόβλεπτη συμπεριφορά κάποιων σκυλιών.

Και οι ίδιοι είναι φιλόζωοι και γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα ζώα είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς κάποιων συνανθρώπων μας που τα εγκατέλειψαν. Ζητούν όμως τα αυτονόητα. Να μπει φρένο στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους και φυσικά να σπάσουν οι αγέλες, καθώς σ’ αυτές ακόμη και το πιο ήμερο σκυλί μπορεί να γίνει επικίνδυνο για ανθρώπους ή άλλα ζώα.

«Πάνω από 500 υιοθεσίες και 400 στειρώσεις σε 3,5 χρόνια»

Από την πλευρά του, ο Δήμος Καμένων Βούρλων και ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Σωσώνης που είναι και στην αρμόδια επιτροπή αδέσποτων, σημειώνει ότι κάνουν ότι είναι δυνατόν για να περιορίσουν το πρόβλημα που είναι μεγάλο στην περιοχή τους, όπως και σε όλη τη χώρα.

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια ως Δήμος έχουμε πετύχει 500 υιοθεσίες, κυρίως κουταβιών, ενώ έχουμε φτάσει σχεδόν τις 400 στειρώσεις, αριθμός πολύ μεγάλος για έναν μικρό Δήμο σαν το δικό μας», υποστηρίζει ο κ. Σωσώνης που έχει τα απαραίτητα έγγραφα για να πιστοποιήσει τους παραπάνω αριθμούς. Μάλιστα, οι 200 υιοθεσίες πραγματοποιήθηκαν εντός του τελευταίου χρόνου, έχοντας στείλει σκυλιά ακόμη και στο εξωτερικό. Ο ίδιος υπογραμμίζει την πολύ καλή συνεργασία που έχουν ως Δήμος με τη Φιλοζωική, αλλά και με τους ανθρώπους της περιοχής που είναι επίσης φιλόζωοι και δεν θέλουν το κακό των ζώων.

Ο κ. Σωσώνης έχει ήδη δώσει εντολή για την στείρωση τριών ακόμη σκυλιών που δεν είχαν πιαστεί σε προηγούμενες περισυλλογές και είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για νέες εγκαταλείψεις, ενώ πολύ σύντομα θα έχει απομακρυνθεί μεγάλος αριθμός σκυλιών από τη συγκεκριμένη αγέλη. «Από την πλευρά μας κάνουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν με στειρώσεις και τσιπάκια, ενώ θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε και για την τροφή αυτών των ψυχών που βρέθηκαν στο δρόμο εξαιτίας της συμπεριφοράς ασυνείδητων», καταλήγει ο κ. Σωσώνης.

Δείτε το σκληρό βίντεο:

Πηγή: lamiareport.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ