Καταγγελία για παστουρωμένα κατσίκια και πρόβατα στη Μύκονο (Βίντεο)

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, πολίτης έκανε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα για παστουρωμένα κατσικάκια και πρόβατα σε δύο συγκεκριμένα σημεία στη Μύκονο, με βίντεο και φωτογραφίες.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), την επόμενη μέρα ξαναπήγε στο αστυνομικό τμήμα γιατί τα ζώα εξακολουθούσαν να βρίσκονται εκεί. Ταυτόχρονα ο καταγγέλλων ενημέρωσε την ΠΦΠΟ με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να κινηθεί με καταγγελίες τις οποίες μετά από λίγο επανέλαβαν.

Στις 22 Αυγούστου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων απάντησε στην ΠΦΠΟ ότι οι αστυνομικοί της Μυκόνου “δεν βρήκαν τίποτε στα σημεία αυτά” και πράγματι τα ζώα δεν είναι εκεί πλέον.

Σε πολλά νησιά (και όχι μόνο), η απάνθρωπη μέθοδος του παστουρώματος (δέσιμο των ποδιών μεταξύ τους καμιά φορά και με το κεφάλι) συνεχίζεται σε άλογα, γαϊδούρια, κατσίκες, πρόβατα, αγελάδες. Πολλές φορές τα ζώα μπλέκονται και πεθαίνουν αβοήθητα, άλλες φορές καίγονται ζωντανά γιατί δεν μπορούν να τρέξουν.

Το παστούρωμα απαγορεύεται. Όμως ο αναγκαίος έλεγχος δεν γίνεται με αποτέλεσμα η απαγόρευση να μένει στα χαρτιά.

«Ως ΠΦΠΟ θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για να τηρηθεί ο νόμος και να κινητοποιηθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ», αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Τα ζώα μας χρειάζονται. Όσο περισσότεροι κάνουν καταγγελίες τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να βελτιώσουμε τη διαβίωση τους!», καταλήγει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ