Φθιώτιδα: Καταγγελία της ΠΦΠΟ για αγελάδες σε άθλιες συνθήκες στην Τιθορέα

Σε καταγγελία προέβη η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για άθλιες συνθήκες διαβίωση βοοειδών στην Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, πριν από ένα περίπου μήνα, η ΠΦΠΟ υπέβαλλε καταγγελία για την διαβίωση βοοειδών κάτω από άθλιες συνθήκες σε “παράνομο χώρο εκτροφής”, στην Τιθορέα Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας, τα ζώα βουλιάζουν κυριολεκτικά σε τεράστιες ποσότητες λάσπης και περιττωμάτων αφού πρόκειται για αγελάδες.

Από την πλευρά της η αστυνομία, σε έλεγχο που διενήργησε στην καταγγελλόμενη κτηνοτροφική μονάδα μαζί με την Κτηνιατρική Υπηρεσία και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση των παραγωγικών ζώων και ο περιβαλλοντικός χώρος ήταν καθαρός, ενώ συστήθηκε στον ιδιοκτήτη να απομακρύνει τη λάσπη.

«Το περίεργο είναι ότι παρότι αναφέρουν ότι υπήρχε μεγάλη ποσότητα λάσπης, εν τούτοις γράφουν ότι ο περιβάλλων χώρος ήταν καθαρός! Η Κτηνιατρική υπηρεσία δεν μας έχει κοινοποιήσει ακόμη την έκθεσή της, παρότι επιμείναμε, όπως ούτε η Υγειονομική υπηρεσία. Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε πόσο δύσκολο είναι να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι όχι μόνο για την ταλαιπωρία των ζώων, αλλά ακόμη και για την δημόσια υγεία», αναφέρει η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ