Τηλεδιάσκεψη Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων με την ΠΦΠΟ με θέμα τον Ν.4830/21

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Ειδικής Γραμματείας Προστασία Ζώων με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) την Τετάρτη 10 Μαΐου σε μία συζήτηση μεταξύ άλλων για τις μεταρρυθμίσεις του Ν.4830/21.

Συγκεκριμένα, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, η συντονίστρια για θέματα Φιλοζωίας Δώρα Λοϊζου, ο συντονιστής του Διαγραμματειακού της ΝΔ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ζώων του Υπουργείου Εσωτερικών Μάρσα Δημοπούλου, πραγματοποίησαν μια γόνιμη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης με την Πρόεδρο Άννα Τοσούνογλου και τα μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι καινοτόμες μεταρρυθμίσεις του Ν.4830/21 που για πρώτη φορά θέσπισε η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με σκοπό την ηθική μεταχείριση των ζώων συντροφιάς και την ευζωίας τους, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» του ΥΠΕΣ, που έδωσε περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους της χώρας για υποδομές, εξοπλισμό, στειρώσεις, εμβολιασμούς, σίτιση και εν γένει κτηνιατρική φροντίδα ενώ η πρόεδρος αναφέρθηκε στην πλήρη ατζέντα της ΠΦΠΟ και στους προβληματισμούς της για τον Ν.4830/21.


Στην εκτενή συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν:

  • Η έναρξη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα προστασίας των ζώων και εφαρμογής του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
  • Το εγχειρίδιο φιλοζωικής παιδείας που ετοιμάζει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του ΥΠΕΣ για την Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση.
  • Η εκστρατεία φιλοζωικής ενημέρωσης με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ.
    Το ΦΕΚ που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την αποστολή δείγματος γενετικού υλικού των ζώων συντροφιάς (σκύλων – γατών) στο ΕΦΑΓΥΖΣ.

Η συνάντηση έκλεισε σε καλό κλίμα και με εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις για επικοινωνία και συνεργασία.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ