Καβάλα: Ναυαγοσώστης και λουόμενοι διέσωσαν δύο σκυλιά δεμένα μεταξύ τους σε μία σημαδούρα στη θάλασσα

Δύο σκυλιά τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους, σκαλωμένα στα βαθιά σε μία σημαδούρα, διασώθηκαν χάρη στην κινητοποίηση του ναυαγοσώστη και των λουόμενων.

Τα δυο ζωάκια ράτσας Σέτερ, πάλευαν να μείνουν στην επιφάνεια για να πάρουν ανάσα και να σώσουν τη ζωή τους το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παληό.

Τα δύο πανέμορφα ζώα τα εντόπισε ο ναυαγοσώστης και σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, τα δύο σκυλιά έσωσαν δύο νεαρές κοπέλες που κολύμπησαν με στρώμα ως τη σημαδούρα με τη συνδρομή του ναυαγοσώστη.

Το pet-in.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του Αισώπου, Δέσποινα Αβδραμίδου και μας εξήγησε ότι τα δύο κυνηγόσκυλα ανήκουν σε μόνιμο κάτοικο της Καβάλας με πιθανή καταγωγή από τη Γαλλία. Η κ. Αβδραμίδου μας τόνισε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είναι κυνηγός αλλά έχει ένα “ελεύθερο πνεύμα” σε ό,τι έχει να κάνει με τα ζώα και πως αν τους συμβεί κάτι “αυτή θα είναι η μοίρα τους”.

Τα σκυλιά αυτά αγαπάνε πολύ τη θάλασσα και μπαίνοντας να κολυμπήσουν έφτασαν στη σημαδούρα με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή τους, ενώ δεν έχει καταστεί σαφές αν ο ιδιοκτήτης τους βρισκόταν κοντά στο σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κηδεμόνας των σκύλων έχει άλλο ἐνα κατοικίδιο το οποίο δεν βούτηξε στο νερό.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα σκυλιά γυρίζουν μόνα τους στην περιοχή πάντα με τον ιμάντα δεμένο μεταξύ τους και όπως αναφέρει η κ. Αβδραμίδου στο pet-in.gr, έγινε σύσταση στον ιδιοκτήτη από τον αντιδήμαρχο πως αν τεθούν ξανά σε κίνδυνο, τα σκυλιά θα απομακρυνθούν.

Το χρονικό του περιστατικού

Όπως αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο, το μεσημέρι γύρω στις 14:30, μέλος του «Αισώπου» δέχτηκε ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα από μία κοπέλα η οποία ζητούσε απεγνωσμένα τη βοήθεια τους αφού μόλις είχανε βγάλει μέσα από τη θάλασσα τα δύο σκυλιά τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους, σκαλωμένα στα βαθιά σε μία σημαδούρα και πάλευαν να σωθούν.

Στο λουράκι του ενός ή και των δύο υπήρχε το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη και όπως αναφέρει επικοινώνησαν πολλές φορές χωρίς ωστόσο ανταπόκριση και στη συνἐχεια κάλεσαν το Λιμεναρχείο.

Από το Λιμεναρχείο ενημερώθηκαν πως είχαν ειδοποιηθεί ότι χάθηκαν δύο σκυλιά μέσα στη θάλασσα, βγήκαν με σκάφος να τα ψάξουν, δεν τα βρήκαν και επέστρεψαν πίσω στη βάση τους.

«Όλος ο κόσμος εκεί είχε αναστατωθεί με αυτά που βίωσε και δεν ήξεραν που να απευθυνθούν για τα άμοιρα δύο σκυλάκια», αναφέρουν από το φιλοζωικό σωματείο.

«Τους είπαμε να καλέσουν το Λιμεναρχείο να έρθει στο σημείο να κάνει καταγραφή του περιστατικού, να γίνει καταγγελία και από το αριθμό να εντοπίσουν άμεσα τον ιδιοκτήτη», περιγράφουν.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης, να επιληφθεί στη μεταφορά και φιλοξενία των δύο ζώων εφόσον δεν θα είχε μέχρι τότε βρεθεί σε ποιον ανήκουν. Όταν έφτασε στο σημείο, αγκάλιασε συγκινημένος τα δύο Σέτερ που σώθηκαν την τελευταία στιγμή και προσπαθούσε να βρει την καλύτερη λύση.

Για το σοβαρό αυτό περιστατικό διεξάγεται έρευνα αφού παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής για το πώς βρέθηκαν τα σκυλιά δεμένα μέσα στη θάλασσα.


Καταγγέλλουν την αδιαφορία των αρχών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Αίσωπος», το Λιμεναρχείο αρνήθηκε να μεταβεί στο σημείο λέγοντας πως εφόσον τα έβγαλαν έξω από τη θάλασσα, δεν είναι αρμόδιοι αλλά η αστυνομία. Η αστυνομία από την πλευρά της τους είπε πως ούτε αυτοί είναι οι αρμόδιοι αλλά το Λιμεναρχείο.

«Θέλετε να μας πείτε δηλαδή, πως αν στη θέση των ζώων ήταν κάποιος άνθρωπος και επειδή θα τον είχαν βγάλει έξω, δε θα πηγαίνατε, εσείς κύριοι του Λιμεναρχείου; Ή επειδή επρόκειτο για αθώα πλάσματα, για ζώα και όχι για άνθρωπο ήταν χαμηλής σημασίας και εκτίμησης γεγονός;» γράφει ο «Αίσωπος».

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας καταγγέλλει την αδιαφορία των αρχών: «Καταγγέλλουμε αυτή σας την αδιαφορία δημόσια δημόσια και ελπίζουμε στο μέλλον να μη ξανά ζήσουμε τέτοιου είδους περιστατικά σε ανυπεράσπιστα πλάσματα και έχουμε την ίδια αντιμετώπιση από τις αρχές. Το να σέβεται κανείς τη ζωή και σε όποια μορφή της, δείχνει πολιτισμό, ανθρωπιά, παιδεία, μα πάνω απ’ όλα ενσυναίσθηση. Εσείς κύριοι, τι απ’ όλα αυτά δείξατε;»

Το Φιλοζωικό Σωματείο ευχαριστεί από καρδιάς τον αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη, που μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, έφτασε στο σημείο, αγκάλιασε συγκινημένος αυτά τα δύο πλάσματα που σώθηκαν την τελευταία στιγμή και προσπαθούσε να βρει την καλύτερη λύση γι αυτά πριν παρουσιαστεί ο ιδιοκτήτης τους ο οποίος και έφτασε μετά από πολλά και αυτός στο σημείο.

«Μέσα από την καρδιά μας επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους αψήφησαν τον κίνδυνο και έτρεξαν να σώσουν αυτές τις ψυχές, όπως και την Αναστασία και τη Δέσποινα που μας κάλεσαν και έστειλαν προσωπικά μηνύματα ενημερώνοντας και ζητώντας βοήθεια για τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσουν», συμπληρώνουν.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ