Καβάλα: Τρεις έφηβοι έσωσαν μωρό γατάκι

Παράδειγμα προς μίμηση είναι τρεις έφηβοι, τρία γυμνασιόπαιδα της Καβάλας αφού έγιναν εθελοντές και έσωσαν ένα μωρό γατάκι.

Όπως περιγράφει το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», στη θέα ενός μικροσκοπικού αβοήθητου πλάσματος, τα νεαρά παιδιά δε δίστασαν στιγμή: «Δεν πήραν κανένα τηλέφωνο, δεν έστειλαν κανένα μήνυμα, δε μπήκαν καν στη διαδικασία να μας ψάξουν με κανένα τρόπο. Το μόνο που σκέφτηκαν εκείνη τη στιγμή ήταν πως αυτή η ζωούλα εξαρτιόταν από τα χέρια τους και αυτό έκαναν πράξη».

Στο δρόμο εντελώς τυχαία μέλος του φιλοζωικού σωματείο συνάντησε και τους ρώτησε τι κρατούσαν στα χέρια τους. Τα παιδιά έδειξαν το μωρό γατάκι, το οποίο είχε πρόβλημα στα ματάκια του. «Το μέλος μας τους βοήθησε πηγαίνοντας σπίτι, καθάρισε τα ματάκια, έβαλε σταγόνες, τους έδωσε μπιμπερό και ένα κλουβάκι μεταφοράς, μαζί με όλες τις απαραίτητες οδηγίες για το πως να το φροντίσουν σωστά».

Τα παιδιά αυτά ήταν αποφασισμένα να σώσουν αυτή τη ψυχούλα και το καλύτερο απ’ όλα να το υιοθετήσουν.

«Αυτά τα νέα παιδιά έδωσαν το καλό παράδειγμα σε όλους τους ενήλικους, που σε ανάλογες περιπτώσεις ψάχνουν διεξόδους και τους απελπισμένους από τα περιστατικά εθελοντές, για να απαλλαχτούν από το βάρος κάθε ευθύνης. Αυτά τα παιδιά φέρθηκαν όπως όλοι πρέπει να φερόμαστε και μας έδωσαν μεγάλη ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας!», αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο.

«Συγχαρητήρια στους γονείς για την παιδεία και τον πολιτισμό που μετέδωσαν στα βλαστάρια τους. Ευχή όλων μας να γίνουν το παράδειγμα!», καταλήγει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ