Σπάνια καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο των ΗΠΑ

Μια καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες θα έλεγε κανείς ότι από τη μία είναι απλή στην όψη, από την άλλη όμως καθόλου συνηθισμένη.

Η σπάνια καμηλοπάρδαλη γεννήθηκε σε έναν οικογενειακό ζωολογικό κήπο στη νότια πολιτεία του Τενεσί των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι ιδιοκτήτες του ζωολογικού κήπου. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια καμηλοπάρδαλη που συναντάται, έπειτα από διάστημα μεγαλύτερο από μισό αιώνα.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Ντέιβιντ Μπράιτ, γνωστοποίησε ότι η καμηλοπάρδαλη που ήρθε στη ζωή είναι γένους θηλυκού και ότι το χρώμα της είναι ένα «όμορφο και καθαρό καφέ», το οποίο εμφανίζεται σε όλο της το σώμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την πρώτη καμηλοπάρδαλη που γεννιέται χωρίς κηλίδες, μετά από εκείνη που γεννήθηκε το 1972 στην Ιαπωνία. Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί πως υπήρχαν δύο ακόμη περιπτώσεις καμηλοπαρδάλεων χωρίς κηλίδες πριν από αυτή.

Το σπάνιο ζώο λαμβάνει, που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Μπράιτς (Brights Zoo) στο Λάιμστοουν, λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα από την «προσεκτική μητέρα του», καθώς κι από «το εξειδικευμένο προσωπικού του ζωολογικού κήπου», όπως σημείωσε ο διευθυντής.


Το ασυνήθιστο βήμα των ιδιοκτητών του ζωολογικού κήπου

Σύμφωνα με τον Μπράιτ, ο ζωολογικός κήπος δεν δημοσιεύει κανένα νεογέννητο ζώο, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική. Όπως εξήγησε, με το να δημοσιευθεί η είδηση της γέννησης της σπάνιας καμηλοπάρδαλης μέσω ανάρτησης στο Facebooκ, ευαισθητοποιείται η κοινή γνώμη για τις προσπάθειες διατήρησης του είδους που καταβάλλονται από τον ζωολογικό κήπο.



«Γενικά δεν δημοσιεύουμε κανένα μωρό στον ζωολογικό κήπο, αλλά με αυτή την τόσο μοναδική κατάσταση, ξέραμε ότι θα τραβούσε πολύ την προσοχή στις καμηλοπαρδάλεις», ανέφερε ο διευθυντής του κήπου.

Κι ενώ τα ζώα στην άγρια φύση μειώνονται με σταθερό ρυθμό, ο ιδρυτής του ζωολογικού κήπου, Τόνι Μπράιτ, επισήμανε ότι ένας σημαντικός αριθμός του άγριου πληθυσμού των καμηλοπαρδάλεων έχει εξαλειφθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Giraffe Conservation Foundation, ένα ίδρυμα που δραστηριοποιείται για την προστασία και τη διατήρηση του είδους, υπήρχαν περίπου 155.000 καμηλοπαρδάλεις στην Αφρική τη δεκαετία του 1980, ενώ σήμερα υπολογίζεται πως ο αριθμός τους είναι 117.000 στην ίδια περιοχή.

Ο ζωολογικός κήπος ζήτησε από το κοινό να επιλέξει ένα όνομα για την καμηλοπάρδαλη και να σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνει δωρεά για τις προσπάθειες διατήρησης του ζωολογικού κήπου, ώστε οι μελλοντικές γενικές να έχουν κι αυτές την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτά τα πανέμορφα κι αξιολάτρευτα ζώα.



Με πληροφορίες από AFP και Associated Press


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ