Κέρκυρα: Ελεύθερος υπό όρους ο αμαξάς

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο 76χρονος αμαξάς μετά την απολογία του στον εισαγγελέα της Κέρκυρας.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου-αλόγου) ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το ertnews, η υπόθεση οδηγείται πλέον στο στάδιο της κύριας ανάκρισης με την κατηγορία ότι το άλογο εργαζόταν ενώ είχε χρόνια πάθηση, πνευμονικό εμφύσημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει το επόμενο διάστημα από το δικαστικό συμβούλιο την πλήρη απαλλαγή του και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Από την άλλη πλευρά, φιλοζωικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες τοπικές αρχές, δεν επιτρέπεται η μεταφορά τουριστών με άμαξες και άλογα από τις 13:30 έως τις 17:00. Το άλογο άφησε την τελευταία του πνοή περίπου στις 14:00.

Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες ότι η άμαξα είχε παραπάνω από τον επιτρεπόμενο αριθμό τουριστών και ο 76χρονος ιδιοκτήτης, πριν το ζώο αφήσει την τελευταία του πνοή λόγω της μεγάλης καταπόνησης, σε μια ανηφόρα χρησιμοποίησε παρατεταμένα το καμτσίκι, προκειμένου να επιταχύνει το άλογο τους ρυθμούς του.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ