Κιλκίς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο τραυματισμένος λύκος – Βρέθηκαν σκάγια στο σώμα του

Ένας τραυματισμένος λύκος εντοπίστηκε στο δρόμο στο Κιλκίς.

Ειδικότερα, η ομάδα διάσωσης ζώων Animal Rescue and Defence Squad ειδοποιήθηκε την Κυριακή από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς για έναν τραυματισμένο αρσενικό λύκο που χτυπήθηκε από αμάξι κοντά στη Δοϊράνη.

Αμέσως έσπευσε στο σημείο και αφού ενημέρωσε τον οργανισμό άγριας ζωής «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», βοήθησε στη φύλαξη του ζώου μέχρι να έρθει η αρμόδια ομάδα για να το παραλάβει.

Στο σημείο είχε πάει ομάδα του Δασαρχείου η οποία αποχώρησε μόλις έφτασε η Animal Rescue and Defence Squad και στη συνέχεια παρέδωσαν το ζώο στην ομάδα του Αρκτούρου που αφού του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες το πήραν για παραπάνω εξετάσεις και ενέργειες σύμφωνα με τη διάγνωση.

«Ευχαριστούμε όλους για την άψογη συνεργασία και ευχόμαστε ο λύκος να πάει καλά και να επανενταχθεί σύντομα», αναφέρει η Animal Rescue and Defence Squad.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σήμερα Τετάρτη 25/10, αποκαλύφθηκε ότι ο λύκος έπεσε θύμα ενός ακόμα περιστατικού πυροβολισμού, λίγες μάλιστα μόνο ημέρες μετά τον φόνο αρκούδας.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε αρχικά όταν ένας νεαρός λύκος χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα στο Δροσάτο Κιλκίς, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος σταμάτησε και ειδοποίησε την Άμεση Δράση, ενώ μαζί με ανθρώπους της οργάνωσης Animal Rescue and Defence Squad παρέμεινε στο σημείο μέχρι να καταφθάσει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Ο “Σωτήρης” όπως τον ονόμασαν, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όπου διαπιστώθηκε ότι το τροχαίο του προκάλεσε πέντε κατάγματα στα πόδια και εγκεφαλικό οίδημα. Ωστόσο οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν ότι ο λύκος είχε πυροβοληθεί πιο πριν, καθώς έχει ακόμα στο σώμα του σκάγια.

Φωτο Facebook | ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTUROS

Για την αποκατάσταση της υγείας του θα χρειαστούν τρία σοβαρά χειρουργεία, όμως ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει.

Εάν θέλετε μπορείτε να υποστηρίξετε την περίθαλψη του Σωτήρη κάνοντας μία δωρεά https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ