Κοιμητήρια Ζώων Συντροφιάς στην Ελλάδα: Ποια είναι και πού βρίσκονται;

Η απώλεια ενός αγαπημένου ζώου συντροφιάς μπορεί να είναι απίστευτα οδυνηρή.

Είτε πρόκειται για γάτα είτε για σκύλο, είναι σημαντικά μέλη της οικογένειας, οπότε η σκέψη ότι δεν θα υπάρχουν πια, μπορεί να προκαλέσει τεράστια θλίψη. Όταν φτάσει αυτή η άτυχη στιγμή, η θλίψη μπορεί να είναι εξίσου άσχημη όπως όταν χάνετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Για ορισμένους ανθρώπους, μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη.

Οι επιλογές για την κατάλληλη ταφή των κατοικίδιων ζώων στην Ελλάδα είναι ελλιπείς. Υπάρχουν ωστόσο επιλογές οι οποίες σας δίνουν την δυνατότητα να τιμήσετε το κατοικίδιό σας με το σεβασμό που του αξίζει.

Το pet-in.gr έκανε μία αναζήτηση στα υπάρχοντα νεκροταφεία κατοικίδιων ζώων στην χώρα μας και ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν μόνο έξι. Δείτε ποια είναι και πού βρίσκονται:

Κοιμητήριο Μικρών Ζώων «Ο Ελαιώνας» στην Αττική

«Ο Ελαιώνας» είναι ένα κοιμητήριο μικρών ζώων στα Μέγαρα Αττικής και στην ειδική θέση Πέγκου Ρέθι που απέχει 37 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα. Το κοιμητήριο διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας και ξεχωρίζει για την φροντίδα και τον σεβασμό που δείχνει στους μικρούς μας φίλους. Στόχος είναι εξυπηρέτηση των αναγκών και των επιθυμιών των ιδιοκτητών μικρών ζώων.

Φωτ.: elaionas.com.gr

Animal Cemetery στο Κορωπί

Το κοιμητήριο μικρών ζώων – Pet Cemetery, Catsndogs βρίσκεται σ’ ένα ιδιόκτητο χώρο περίπου τεσσάρων στρεμμάτων στο Κορωπί και είναι πρότυπη μονάδα ταφής ζώων με άδεια λειτουργίας. Πρόκειται για ένα κοιμητήριο ζώων που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη για το τελευταίο αντίο των αγαπημένων μας κατοικίδιων. Μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπορεί να διακρίνει κανείς πολλά ονόματα ζώων να αναγράφονται επάνω σε αναμνηστικά μαρμαράκια, φωτογραφίες, όπως και ποιηματάκια από τους ιδιοκτήτες τους, που θέλουνε να τα επισκέπτονται για να εκφράσουν την απώλεια τους και να τιμήσουνε τη μνήμη τους. Διαθέτει επίσης μονάδα αποτέφρωσης ζώων.

Κοιμητήριο Ζώων «Γαλήνη» στη Θεσσαλονίκη

Στο Κοιμητήριο Νεκροταφείο Ζώων «Γαλήνη», καταλαβαίνουν τον πόνο της απώλειας ενός αγαπημένου κατοικίδιου. Παρέχουν έναν αξιοπρεπή και με σεβασμό αποχαιρετισμό στο κατοικίδιό σας με τις υπηρεσίες ταφής, αποτέφρωσης και μεταφοράς. Ο όμορφος χώρος προσφέρει ένα ήσυχο τελικό σημείο ανάπαυσης για το κατοικίδιο σας. Προσφέρεται υπηρεσία μεταφοράς κατοικίδιων με σεβασμό και φροντίδα από το σπίτι σας στο κοιμητήριο κατοικίδιων ζώων, αξιοπρεπή υπηρεσία αποτέφρωσης ενώ προσφέρεται ατομικό ταφικό χώρο με άδεια λειτουργίας. Βρίσκεται στην Κάτω Περιστερά, Βασιλικά του Δήμου Θέρμης.

Κοιμητήριο μικρών ζώων Carlos and Friends στη Θεσσαλονίκη

Το κοιμητήριο μικρών ζώων Carlos and Friends είναι το πρώτο κοιμητήριο στην Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στα Βασιλικά, σε ένα καταπράσινο χώρο δυόμιση στρεμμάτων με πολλά λουλούδια βραχόκηπους δέντρα και παγκάκια. Το κοιμητήριο δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη για τα κατοικίδια μας και σήμερα είναι κατοικία για πολλά σκυλάκια γατάκια και κουνελάκια κοιμητήριο προσφέρει αναμνηστικές πλάκες με την αφιέρωση και τη φωτογραφία του αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Pet Cemetery στην Πάτρα

Στο νέο κοιμητήριο ζώων Pet Cemetery, στην Πάτρα, καθοδηγούνται από σεβασμό και αγάπη προς τα κατοικίδια ζώα και τις οικογένειές τους, παρέχοντάς τους έναν αξιοπρεπή τρόπο να αποχαιρετήσουν τους τετράποδους φίλους τους. Οι υπεύθυνοι του Pet Cemetery είναι άνθρωποι με γνώση στη διαχείριση των ζώων αλλά και των κατόχων-φροντιστών οι οποίοι καθοδηγούνται από σεβασμό και αγάπη προς τα κατοικίδια ζώα και τις οικογένειές τους. Βρίσκεται στην Θέση Βόλα στα Βραχναίικα.

Κοιμητήριο Ζώων «Ο Άγιος Φραγκίσκος» στη Μαλακάσα

Το κοιμητήριο ζώων «Ο Άγιος Φραγκίσκος» είναι ο επίγειος παράδεισος των λατρευτών τετράποδων συντρόφων. Ιδρύθηκε το 1984 και λειτουργεί στον ίδιο χώρο, παράπλευρος το GREEK KENNEL CLUB, εντός 8,000 τ.μ. με άδεια λειτουργίας του Υπουργείου Γεωργίας. Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και κατασκευάστηκε κατά τα πρότυπα του μεγαλυτέρου νεκροταφείου Μικρών Ζώων της Αμερικής – Ηartsdale Pet Cemetery της Νέας Υόρκης, που από το 1896 φιλοξενεί στα χώματα του 8,000,000 πιστούς μας συντρόφους. Βρίσκεται Αγ. Στέφανο-Μαλακάσα Αττικής / 34o χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας.

Φωτ.: Facebook | Κοιμητήριο Ζώων «Άγιος Φραγκίσκος»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ