Διοργάνωση Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας «Don’t Drop»

Για τρίτη χρονιά το Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει το Don’t Drop Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας υπό την αιγίδα του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμος Αθηναίων και με την υποστήριξη του Πράσινο Ταμείο, της Διάδυμα – Diadyma και του Έργου μας LIFE-IP CEI-Greece.

Για δύο ημέρες, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, από τις 10:00 έως τις 19:00, το Σεράφειο συγκρότημα θα φιλοξενήσει οργανισμούς και πρωτοπόρα project που υιοθετούν και εφαρμόζουν αποτελεσματικά τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ειδικότερα, και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, 14:30-17:00, το Πράσινο Ταμείο διοργανώνει στο πλαίσιο του LIFE-IP CEI-Greece Παιχνίδι Επιχειρηματικότητας με τίτλο: «Στήνουμε μια επιχείρηση Κυκλικής Οικονομίας… παίζοντας». Το Circular Economy and Entrepreneurship Game εξοικειώνει τους παίκτες με την κυκλική οικονομία μέσω δημιουργικής ομαδικής εργασίας. Το παιχνίδι απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης του παιχνιδιού είναι η κα Ζωή Γαϊτανάρου, Εμπειρογνώμονας Διαχείρισης Αποβλήτων και ο κ. Δημήτρης Χωματίδης, Εμπειρογνώμονας Κυκλικής Οικονομίας & Πληροφοριακών Συστημάτων του έργου LIFE-IP CEI-Greece στο Πράσινο Ταμείο.

Η συμμετοχή στο παιχνίδι είναι δωρεάν. Ωστόσο απαιτείται προεγγραφή στον σύνδεσμο: docs.google.com

Επιπλέον, την Πέμπτη 16/05, 13:30-14:15, θα διεξαχθεί εργαστήριο με θέμα: «Καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων από τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. ΑΕ» από την κα Ευγενία Καραπάτσιου, Περιβαλλοντολόγο (MSc) και Εκπρόσωπο της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. ΑΕ.

Τέλος, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ με δικό της περίπτερο για την παροχή πληροφοριών ως προς τις δράσεις του φορέα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ