Κομοτηνή: Γνωστός αδέσποτος σκύλος πέθανε από θερμοπληξία – Το θερμόμετρο στο σώμα του ξεπέρασε τους 42 βαθμούς

Πέθανε στην Κομοτηνή ένας αδέσποτος σκύλος, γνωστός στους κατοίκους, από θερμοπληξία.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Λιάπη, αντιπρόεδρο του φιλοζωικού σωματείο «Λάιμα», την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, πέθανε από θερμοπληξία γνωστός αδέσποτος σκύλος στο κέντρο της Κομοτηνής.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του, τις μεσημεριανές ώρες, στη διάρκεια της κορύφωσης του καύσωνα, βρέθηκε να αναπνέει με δυσκολία, να τρέχουν σάλια από το στόμα και να τρέμει μπροστά σε καφέ της οδού Ορφέως. Ήταν όμως πολύ αργά.

Αμέσως μεταφέρθηκε στον δημοτικό κτηνίατρο κ. Ισμαήλ Μολλά, ο οποίος κατέβαλε προσπάθειες να τον ανατάξει, αλλά δυστυχώς κατέληξε.

Το θερμόμετρο στο σώμα του ξεπέρασε τους 42 βαθμούς και σταμάτησε να δίνει ενδείξεις.

Φωτ.: Αντώνης Λιάπης

«Το πρώτο θύμα του καύσωνα στην Κομοτηνή», αναφέρει ο κ. Λιάπης ενώ επισημαίνει τη σημασία της προστασίας των ζώων κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

«Προστατέψτε τα αδέσποτα ζώα. Δεν σκεφτόμαστε εγωιστικά μόνο τους εαυτούς μας, τα μπαράκια, τις παραλίες, τα δροσερά αναψυκτικά και τα παγωτά. Δίπλα μας υπάρχουν συναισθανόμενα πλάσματα, που υποφέρουν και πεθαίνουν.

«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι τοποθετήσουμε μπροστά από τα σπίτια και τα μαγαζιά δοχεία με νερό, το οποίο αλλάζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε. Προσωπικά, στηρίζω και ψωνίζω από επιχειρήσεις, κάθε μορφής, που σκέφτονται και τους αδέσποτους συμπολίτες μας. Το μπολάκι έξω από το μαγαζί είναι ο καλύτερος «κράχτης» για κάθε φιλόζωο σε όλη την Ελλάδα! Η πιο γλυκιά και ανέξοδη «διαφημιστική πινακίδα» αγάπης και ενσυναίσθησης!», καταλήγει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ