Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι εδώ – Προστατεύουμε τους νεοσσούς Κιρκινεζιών

Όπως κάθε χρόνο, η υπερβολική ζέστη ωθεί κάποιους νεοσσούς Κιρκινεζιών, όπως και άλλων ειδών -π.χ. κουκουβάγιες και άλλα νυχτόβια- να εγκαταλείψουν πρόωρα τη φωλιά τους, χωρίς να είναι ακόμα έτοιμα να πετάξουν, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στον δρόμο.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία δίνει πολύτιμες οδηγίες για της προστασία τους σε περίπτωση που έρθετε αντιμέτωποι με πτηνό που χάθηκε εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα λοιπόν με την Ορνιθολογική, αν το Κιρκινέζι ή άλλος νεοσσός που βρήκατε δεν έχει κάποιο εμφανές πρόβλημα, μην το απομακρύνετε από την περιοχή: τοποθετήστε το σε κάποιο ψηλό σημείο κοντά στη φωλιά του (και τη θέση όπου το βρήκατε), όπου οι γονείς του θα το βρουν και θα συνεχίσουν να το φροντίζουν.

Σε αντίθετη περίπτωση, επικοινωνήστε άμεσα με το πλησιέστερο σε εσάς Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για να σας δοθούν σχετικές οδηγίες:

Τα κέντρα αυτά είναι τα παρακάτω:

Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital (Κυκλάδες) ΕΔΩ

ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (Αττική) ΕΔΩ

Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife (Θεσ/νίκη – Β. Ελλάδα) ΕΔΩ

Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής (Πελοπόννησος) ΕΔΩ


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ