Κρήτη: Ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE MareNatura

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στη Κρήτη η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE MareNatura.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα LIFE που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα με αντικείμενο την προστασία των ελληνικών θαλασσών.

Στο πρόγραμμα ενώνουν την επιστημονική γνώση και εμπειρία τους μερικοί από τους σημαντικότερους φορείς που δραστηριοποιούνται στη μελέτη και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, από την Ελλάδα συμμετέχουν το ΕΛΚΕΘΕ (που είναι και ο συντονιστής του), ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-, τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η MOm, ο ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, η MEDASSET, η ειδική σε θέματα διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος εταιρεία NCC, καθώς και το κρατικό ιταλικό ινστιτούτο ISPRA και η εξειδικευμένη σε βιοακουστικές μελέτες Ολλανδική εταιρεία Waterproof.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 6 ετών και συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η MOm έχει ένα σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα καθώς θα συλλέξει πρωτότυπα επιστημονικά δεδομένα για τα θαλάσσια θηλαστικά και θα συμβάλλει στην επιστημονική τεκμηρίωση και τον σχεδιασμό νέων θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών.

MOm Greece

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ