Η γάτα με το πιο δυνατό γουργουρητό παγκοσμίως ονομάζεται Μπέλα – Δείτε το βίντεο

Μια 14χρονη ημίαιμη γάτα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάθε λόγο να δυναμώνει τον τόνο της… φωνή της, αφού έσπασε νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Μπέλα πήρε τον τίτλο του “πιο δυνατού γουργουρητού στον κόσμο από οικόσιτη γάτα”, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Το γουργουρητό της Μπέλα μέτρησε 54,49 ντεσιμπέλ, το οποίο ισοδυναμεί με τον ήχο ενός βραστήρα τσαγιού που βράζει και είναι κοντά στον ήχο ενός κανονικού πλυντηρίου ρούχων, αναφέρει το δελτίο τύπου με τίτλο «Η γάτα μου γουργουρίζει πιο δυνατά από την τηλεόραση: Η θορυβώδης Μπέλα διεκδικεί το ρεκόρ του πιο δυνατού γουργουρητού».

Η Νικόλ Σπινκ, κηδεμόνας της Μπέλα, έχει συνηθίσει να ακούει το βουητό της γάτας της καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όταν ανακάλυψαν το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο δυνατό γουργουρητό, η Σπινκ και η κόρη της αποφάσισαν να διαπιστώσουν αν το γουργουρητό της Μπέλα έσπασε το ρεκόρ.

Οι δύο τους κατέβασαν μια εφαρμογή στα τηλέφωνά τους για να δοκιμάσουν το ηχητικό σήμα της Μπέλα, αλλά ήξεραν ότι χρειάζονταν μια πιο ακριβή μέτρηση.

Η Σπινκ ανησυχούσε ότι η Μπέλα δεν θα έδινε τον καλύτερό της εαυτό κατά τη διάρκεια της επίσημης προσπάθειας για το ρεκόρ, επειδή μπορεί να είναι “μια πεισματάρα γριά κυρία και κάνει ό,τι θέλει”, δήλωσε ο Σπινκ.

Όταν η Μπέλα έκανε την προσπάθειά της, άρχισε αμέσως να γουργουρίζει.
Το γουργουρητό που έσπασε το ρεκόρ καταγράφηκε από έναν μηχανικό ήχου και εγκρίθηκε από τον επίσημο κριτή του Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες, Ντέιβ Ουίλσον.

Το γουργουρητό καταγράφηκε σε απόσταση ενός μέτρου από το μικρόφωνο μέχρι την Μπέλα, που ισοδυναμεί με λίγο πάνω από ένα μέτρο.

Αν και η Μπέλα κατέχει το ρεκόρ για “το πιο δυνατό γουργουρητό από οικόσιτη γάτα”, το πιο δυνατό γουργουρητό που έχει καταγραφεί ποτέ κατέχουν ακόμα δύο γάτες που ονομάζονται Μέρλιν και Σμόκι.

Το 2011, ο Σμόκι καταγράφηκε να γουργουρίζει στο εκπληκτικό επίπεδο θορύβου των 67,8 dB, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, ισοφαρίστηκε από τον Μέρλιν, και εξακολουθούν να κατέχουν το ρεκόρ μέχρι σήμερα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ