Δύο νέα Πάρκα Τσέπης από την P&G πρασινίζουν τις γειτονιές μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας

Η P&G, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των πόλεων, συνεχίζει να στηρίζει τη δημιουργία πηγών πρασίνου στις γειτονιές μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, επεκτείνει το πρόγραμμα «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» και σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη και τοπικούς φορείς αναβαθμίζει δύο ακόμα περιοχές στην Αττική με 2 νέα θεματικά Πάρκα Τσέπης.

Αυτό που κάνει τα δύο νέα πάρκα στο Νέο Ηράκλειο και στον Κορυδαλλό ξεχωριστά είναι ο ψυχαγωγικός εξοπλισμός που διαθέτουν, ο οποίος προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο, συνεπαίρνοντας έτσι τους μικρότερους και κεντρίζοντας παράλληλα το ενδιαφέρον των πιο μεγάλων.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Πάρκο Τσέπης στο Νέο Ηράκλειο, έκτασης 1.160τ.μ. που βρίσκεται στην οδό Πρασίνου Λόφου (στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα & Ζαΐμη), θα γίνει γρήγορα σημείο αναφοράς των κατοίκων, αφού διαθέτει ένα γήπεδο εδαφοσφαίρισης (petanque) διαστάσεων 4×15μ., ένα παιχνίδι τρίλιζα, μία δοκό ισορροπίας και ένα παιχνίδι τούνελ. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός, όπως παγκάκια σε διάφορα σημεία του πάρκου που επιτρέπουν μια γρήγορη στάση των επισκεπτών, βρύση και κάδοι απορριμμάτων, ενώ έχουν προστεθεί σε αυτό περισσότερα από 360 δέντρα και φυτά.

Σε ό,τι αφορά το νέο Πάρκο Τσέπης στο δήμο του Κορυδαλλού, στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Ρήγα Φεραίου, η έκταση 380τ.μ. πήρε σύγχρονη μορφή με την προσθήκη ενός οργάνου γυμναστικής και μιας τρίλιζας, ενώ καλύφθηκε με περισσότερα από 300 δέντρα και φυτά που προσαρμόστηκαν στις ιδιαίτερες συνθήκες του πάρκου, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γειτονιάς.

Έτσι, με τις πρόσφατες προσθήκες και σε λιγότερο από τρία χρόνια, 22 πάρκα τσέπης συνολικής έκτασης 8.700τ.μ έχουν δώσει «πνοή» σε διαφορετικές γειτονιές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας με την προσθήκη περισσότερων από 12.150 δέντρων και φυτών.

Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των Πάρκων Τσέπης, αξιοποιούνται λύσεις βασισμένες στις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, ενώ οι περισσότερες κατασκευές έχουν γίνει με επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Η αξία της ύπαρξης Πάρκων Τσέπης είναι αδιαμφισβήτητη τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την τοπική κοινωνία, γι’ αυτό και η P&G στοχεύει μέσα από μικρές αλλά ουσιαστικές «εστίες πρασίνου» να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα που θα αναβαθμίσει αισθητικά τις γειτονιές και θα δώσει μία φρέσκια πινελιά ανάμεσα στα πυκνοδομημένα πεζοδρόμια. Την ίδια στιγμή, ενισχύεται η βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου με τη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους και του αέρα, ενώ παράλληλα δημιουργούνται εξαιρετικά σημεία συνάντησης και αναψυχής μικρών και μεγάλων.

Η P&G, συνεχίζει και επεκτείνει το πρόγραμμα που υλοποιεί εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, με τη δημιουργία επιπλέον Πάρκων Τσέπης στις γειτονιές των μεγάλων μας πόλεων.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ