Έφυγε από τη ζωή ο Μπόμπι, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου σε ηλικία 31 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Μπόμπι, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου σε ηλικία 31 ετών και βραβευμένος με το ρεκόρ Γκίνες.

Το χωριό Κονκίερος στην Πορτογαλία αποχαιρέτησε το καθαρόαιμο Πορτογαλικό Μαστίφ, τον γηραιότερο σκύλο στον κόσμο, στις 20 Οκτωβρίου την ημέρα που ο Μπόμπι άφησε την τελευταία του πνοή. Η είδηση προκάλεσε έντονη θλίψη όχι μόνο τον αφοσιωμένο ιδιοκτήτη του Λεονέλ Κόστα αλλά και την παγκόσμια φιλοζωική κοινότητα.

«Χθες το βράδυ, αυτό το γλυκό αγόρι απέκτησε φτερά. Παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε κάθε σκύλο στην ιστορία, οι 11.478 ημέρες του στη γη δεν θα ήταν ποτέ αρκετές για όσους τον αγαπούσαν. Καλή τύχη Μπόμπι… δίδαξες στον κόσμο όλα όσα έπρεπε να διδάξεις», έγραψε η Δρ Κάρεν Μπέκερ, κτηνίατρος που τον συνάντησε αρκετές φορές.

Η ιστορία της εξαιρετικής μακροζωίας του Μπόμπι ξεκίνησε στις ήρεμες γωνιές του Κονκίερος, όπου απολάμβανε την ελευθερία της εξερεύνησης του φυσικού περιβάλλοντος, πάντα αδέσμευτος και απελευθερωμένος. Καθώς ο χρόνος περνούσε και μεγάλωνε, έβρισκε παρηγοριά στην γαλήνια αυλή, συχνά με την ευχάριστη παρέα των αιλουροειδών φίλων του.

Ο χαλαρός τρόπος ζωής και η διατροφή που αντανακλούσε εκείνη της ανθρώπινης οικογένειάς του, κρατούσαν τον Μπόμπι σε πολύ καλή διάθεση ακόμα και όταν χρόνος προσπαθούσε να τον επιβραδύνει. Ο Λεονέλ φρόντιζε να μουλιάζει την τροφή του Μπόμπι σε νερό για να μην έχει καρυκεύματα, ίσως ένα μικρό μυστικό για τη μακρά, υγιή ζωή του.

Η Δρ. Κάρεν Μπέκερ, μοιράστηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του στο Facebook, προκαλώντας έναν καταιγισμό συλλυπητηρίων από όλο τον κόσμο.

Δεν ήταν μόνο ως ένα λατρεμένο μέλος της οικογένειας, αλλά και ένα θαύμα που χάραξε το όνομά του στην ιστορία στις 2 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανακυρήχθηκε από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ